Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλικό τηλεοπτικό δημοσιογραφικό συνεργείο στην εκλογική Πάτρα για ρεπορτάζ

Γαλλικό τηλεοπτικό δημοσιογραφικό συνεργ...

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης προτίμησε να μιλήσει στους Γάλλους στο ρημαγμένο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου

Η πληροφορία υπήρχε εδώ και μία εβδομάδα πως μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι θα έστελνε στην περιοχή της Πάτρας δημοσιογραφικό συνεργείο για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την κρίση, τις εκλογές της Κυριακής και γενικά τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και δη στην Δυτική Ελλάδα σήμερα.

Την δημοσιογραφική έρευνα για την κρίση στη χώρα μας πραγματοποιεί το τρίτο κρατικό κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης (TF3), ο δημοσιογράφος του οποίου μίλησε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος και επέλεξε το ραντεβού να μην γίνει στο Δημαρχείο στην οδό Μιαζώνος αλλά στο χώρο του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου που δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του στέκει ρημαγμένο και ερειπωμένο παρότι ήταν και το «ορμητήριο» επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2006. Το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου στην Ακτή Δυμαίων αποτελεί ένα συμβολικό μέρος για την περιοχή και ορθώς το επέλεξε ο Δήμαρχος, για να τονίσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια, για την ακρίβεια πάνω από 2 δεκαετίες η Αχαική πρωτεύουσα, εξαιτίας της αποβιομηχάνισης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε το γεγονός ότι «ο καπιταλισμός έδειξε τα δόντια του στην πόλη της Πάτρας πολλά χρόνια πριν την κρίση». Επίσης αναφέρθηκε στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου που απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους, σε αυτό της Πειραϊκής Πατραϊκής, στο οποίο εργάζονταν 4.000 άνθρωποι, αλλά και σε μια σειρά άλλων βιομηχανιών (Μίσκο, κ.α.), οι οποίες όταν έβαλαν λουκέτο ή μετακινήθηκαν αλλού, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

«Φαντασθείτε ποια είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, όταν το 40% του πληθυσμού της πόλης μας, μαστίζεται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση», επισήμανε ο κ. Πελετίδης.

Το Γαλλικό συνεργείο που ζήτησε και την συνδρομή της ΕΣΗΕΠΗΝ (σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Δώρα Κριμπά τους βοήθησε σημαντικά στις επαφές) αναμενόταν να έχει συνάντηση και με άλλους φορείς της περιοχής καθώς και με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις