Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όχι τρίτη θέση στους ναζί!

Όχι τρίτη θέση στους ναζί!

Του Στάθη Πολίτη

Σε μια έντονα πολωμένη από τους διεκδικητές της εξουσίας προεκλογική περίοδο, ο δημόσιος διάλογος άφησε στο περιθώριο ζητήματα εξίσου σημαίνοντα για την προσεχή εκλογική διαδικασία. Πιστεύω ακράδαντα πως το βράδυ της Κυριακής, την ίδια βαρύτητα με την πρώτη θέση θα έχει και το ποιο θα είναι το κόμμα που θα καταλάβει την τρίτη.

Η συγκεκριμένη μάχη των μικρών, θα ηταν ευχής έργο να λήξει με νικητή ένα κόμμα με σαφή φιλοευρωπαϊκο προσανατολισμό και μεταρρυθμιστική ατζέντα. Έτσι ώστε, ασχέτως νικητή, να αποτελέσει τον κατάλληλο μοχλό πίεσης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτό που βαραίνει όμως ακόμα περισσότερο, είναι πως η τρίτη θέση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταλήξει στα χέρια της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, που με τον γνωτό της κομματικό μανδύα, κατέρχεται ξανά στις εκλογές. Τόσο για τη έξωθεν μαρτυρία της χώρας, αλλά πρωτίστως για την όποια ποιότητα δημοκρατικού πολιτεύματος θέλουμε να λέμε ότι διαθέτουμε, το να καταλήξει η τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια ενός ναζί, αποτελεί απλά εφιάλτη.

Οι Έλληνες πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη και είναι αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν κάποιον από τους δύο μονομάχους, δεν θα έχουν καμία απολύτως δικαιολογία εάν χαρίσουν το μέγιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα στους ναζί. Ας δώσουμε όλοι την μάχη να τους κλείσουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στάθης Πολίτης

Επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις