Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα ονομαστήρια του θα γιορτάσει ο Μητροπολίτης Πατρών στις 27 Ιανουαρίου 2015

Τα ονομαστήρια του θα γιορτάσει ο Μητροπ...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εσπερινό την Δευτέρα το απόγευμα και Θεία λειτουργία την Τρίτη το πρωί στο νέο ιερό ναό Αγ. Ανδρέου

Ως γνωστό στις 27 Ιανουαρίου που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έχει τα ονομαστήρια του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 στις 18.00 το απόγευμα τον μεγάλο εσπερινό στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου. Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 το πρωί, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο νέο ναό του Αγίου Ανδρέου όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ στο ναό θα εκτεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς μικρό τμήμα των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο οφείλεται και η μορφή της Θείας λειτουργίας όπως ψάλλεται σήμερα σε όλους τους Ορθόδοξους χριστιανικούς ναούς.

Τις ευχές των πιστών θα δεχτεί ο Μητροπολίτης Πατρών στο ναό του Αγίου Ανδρέου μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας.

Επίσης όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρακαλούνται οι ευσεβείς αδελφοί αντί δώρων προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, εφόσον επιθυμούν και δύνανται, να προσφέρουν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως προς ενίσχυση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά και ποικίλα προβλήματα.

*Σημειωτέον ότι φέτος ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συμπληρώνει και 10 έτη αρχιερατείας στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις