Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στη διακαναλική: Είμαστε ένα βήμα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία- Δεσμεύτηκε για αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Τσίπρας στη διακαναλική: Είμαστε ένα βήμ...

«Δεν θα τηρήσουμε υπογραφές που δεν δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση»

Τη βεβαιότητά του ότι μέχρι τον Ιούλιο, χρονικό ορόσημο που θέτει -όπως τόνισε- και η απόφαση του Μ.Ντράγκι για την αγορά ομολόγων, θα έχει επιτευχθεί αμοιβαία επωφελής λύση με τους ευρωπαίους εταίρους, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί.

 

«Την Κυριακή ο λαός καλείται να επιλέξει αν θα συνεχιστεί η τραγωδία ή αν θα έχουμε διέξοδο» είπε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Ο φόβος τελείωσε. Ο φόβος ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Απευθυνόμαστε στον κάθε Ελληνα και στην κάθε Ελληνίδα και του ζητάμε αυτή την Κυριακή να ψηφίσει για την Ελλάδα, να ψηφίσει για το μέλλον και να ενώσει τη δύναμή του με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη μοναδική ασφαλή επιλογή ότι θα σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία» είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

 

«Είμαστε ένα βήμα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν την έχουμε ακόμη κατακτήσει και αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών».

 

«Η ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη της επόμενης κυβέρνησης απαιτεί καθαρή λαϊκή εντολή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Δεν θα τηρήσουμε υπογραφές που δεν δεσμεύουν τη νέα κυβέρνηση»

 

«Τα μνημόνια τα απορρίπτει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα τηρήσουμε δεσμεύσεις και υπογραφές που δεν δεσμεύουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

 

«H χθεσινή ανακοίνωση Ντράγκι έσβησε και το τελευταίο επιχείρημα περί ασφυκτικού χρόνου για τη διαπραγμάτευση» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας ότι «H ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι προσδιορίζει ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης και αυτό είναι με ορίζοντα τον Ιούλιo».

 

«Για εμάς αποτελεί δέσμευση ότι θα συγκρουστούμε μέσα και έξω. Ομως οι πιο δυνατές συγκρούσεις θα είναι μέσα στη χώρα. Εξω διαμορφώνεται ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Η Ευρώπη αλλάζει, έστω και με μικρά βήματα. Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσει τη μεγέθυνση αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνησή του με τους δανειστές της Ελλάδας.

 

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

 

Απαντώντας στην ερώτηση της συντάκτριας των «ΝΕΩΝ» Βούλας Κεχαγιά για τη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η φορολογική ελάφρυνση είναι από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών».

 

Για τους Ρομά

 

«Έχουμε όραμα για μια Ελλάδα που θα απευθύνεται ισότιμα σε όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα και έχουν δικαιώματα. Θα εντάξουμε τους Ρομά στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν θα κάνουμε διακρίσεις», απάντησε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά.

 

Για την λίστα Λαγκάρντ

 

 

Οι περιβότητες λίστες θα επανελεγχθούν. Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η λίστα Νικολούδη, σημείωσε.

 

«Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει»

«Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσουμε στη Βουλή» δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε:  Δεν θα αρχίσουμε τώρα να ετοιμάζουμε νομοσχέδια. Είμαστε ήδη έτοιμοι».

 

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

«Ο κ. Δήμας έχει ήδη συμβολίσει την επιλογή των δυνάμεων τους χθες... Έχει αποκλειστεί η εκ νέου υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις