Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η οικονομική κρίση στη γαλλική τηλεόραση - Ο φακός του TF3 στην Χαρτοποιϊα Λαδόπουλου

Πάτρα: Η οικονομική κρίση στη γαλλική τη...

Δείτε ΦΩΤΟ

Δημοσιογραφική έρευνα για την κρίση στη χώρα μας πραγματοποιεί το τρίτο κρατικό κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης (TF3) και σήμερα βρίσκεται στην Πάτρα.

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος επέλεξε το ραντεβού να μην γίνει στο Δημαρχείο, αλλά στο χώρο του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου.

Ένα συμβολικό μέρος, που επέλεξε ο Δήμαρχος, για να τονίσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια η πόλη μας, εξαιτίας της αποβιομηχάνισης.

Ο Δήμαρχος τόνισε το γεγονός ότι ο καπιταλισμός έδειξε τα δόντια του στην πόλη μας πολλά χρόνια πριν την κρίση και αναφέρθηκε στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου που απασχολούσε 2.000 εργαζόμενους, σε αυτό της Πειραϊκής Πατραϊκής, στο οποίο εργάζονταν 4.000 άνθρωποι, αλλά και σε μια σειρά άλλων βιομηχανιών, οι οποίες όταν έβαλαν λουκέτο, έβγαλαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

«Φαντασθείτε –τόνισε ο κ. Πελετίδης- ποια είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, όταν το 40% του πληθυσμού της πόλης μας, μαστίζεται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση».

Ο Δήμαρχος καταλήγοντας, επεσήμανε το γεγονός ότι καθημερινά ο ίδιος αλλά συνολικά τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις