Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος στο ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος στο ΠΑΣΟΚ

Της Αγγέλας Τριανταφύλλου

Εν όψει των εκλογών της Κυριακής επιλέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, να προβάλλει και να επικοινωνήσει την έννοια της ευθύνης, της αλήθειας, της εθνικής σταθερότητας, που έθεσε ψηλά το ΠΑΣΟΚ από τη διεξαγωγή των τελευταίων εθνικών εκλογών έως σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που ανέλαβε την ευθύνη και δεν άφησε τη χώρα να χρεοκοπήσει άτακτα. Το κόμμα που συρρικνώθηκε εξ αιτίας των δύσκολων και αντιδημοφιλών μέτρων που αναγκάστηκε να πάρει, εξακολουθεί να είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας, εκείνος που θα κληθεί εκ νέου ν’ αναλάβει δράση για τη συγκρότηση κυβέρνησης και να εγγυηθεί την ομαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, να αποκαταστήσει αδικίες και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Το οφείλει άλλωστε στη βάση του, στον κόσμο που το ακολουθεί με πίστη και αξιοπρέπεια και  τα στελέχη εκείνα που στις δύσκολες ώρες δεν το εγκατέλειψαν, δεν το λάβωσαν, δεν το διέσπασαν.

Κράτησε ψηλά την ευθύνη, αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Θα ήταν ίσως πιο εύκολο, και σαφώς θα είχε μικρότερο κόστος, εάν δεν επέλεγε τη συγκυβέρνηση, αλλά αναπαυόταν στην εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση. Χωρίς όμως κυβέρνηση το 2012 η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες, των οποίων οι συνέπειες θα ήταν ανεπανόρθωτες για τον τόπο. Ο ιστορικός του μέλλοντος με αντικειμενικότητα θα ομολογήσει πως άλλη λύση δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και δέχτηκε να συγκυβερνήσει με μια ΝΔ, που ενώ αρχικά αρνήθηκε, στη συνέχεια ευθυγραμμίστηκε με το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμενη, πολύ αργά για τη χώρα, πως η ένταξη σε πρόγραμμα ήταν μονόδρομος. Εγκατέλειψε τα «Ζάππεια», συμφώνησε με την εθνική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε την οδό των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, χωρίς καμία δόση αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της χώρας επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή.

Ταυτόχρονα, η αρεστή στο λαό, αλλά ανέφικτη και ανεφάρμοστη λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση ρίσκου, που ενέχει κινδύνους για την χώρα. Οι όροι της διαπραγμάτευσης που προτείνει, όχι μόνον δεν είναι ξεκάθαροι, αλλά αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει το σχέδιό του, στην πιθανή περίπτωση που οι εταίροι αρνηθούν τις προτάσεις του. Οι γνωρίζοντες την οικονομική κατάσταση, είναι σε θέση να τεκμηριώσουν πως η μόνη διέξοδος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, θα είναι η βαριά φορολογία, όχι μόνο στα υψηλά εισοδήματα (που ακόμα δεν έχει παρουσιάσει ποιο κατά τη γνώμη του είναι «υψηλό εισόδημα), αλλά σε όλους τους πολίτες. Όπως και η ΝΔ, σύντομα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συγκλίνει προς τις δεσμεύσεις της χώρας στους εταίρους και θα απογοητεύσει όλους όσοι ελπίζουν και γοητεύονται από τα εύκολα λόγια και τις υποσχέσεις.

Το νεοσύστατο Ποτάμι επιμένει στην ουδέτερη επικοινωνιακή τακτική, δεν εκτίθεται, προβάλλει την ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του, θέση που άλλωστε είναι ομιχλώδης και αντιφατική, από τη στιγμή που στους κόλπους του έχουν προσχωρήσει απολίτικες, αριστερές και νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Καλούμε, λοιπόν,  τους Αχαιούς να στηρίξουν την ιστορικότητα του ΠΑΣΟΚ, την επιβίωση και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης. Καμία άλλη ψήφος στην κάλπη δεν θα είναι χρήσιμη, όσο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ τρίτη λύση, τρίτος πόλος, φορέας της τρίτης διερευνητικής εντολής , εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας. Αυτή η υπόθεση είναι δική μας, των υποψηφίων μας, των στελεχών μας, των απλών ανιδιοτελών μελών.

Ας δώσουμε τη μάχη όλοι και όλες μαζί.

Της Αγγέλας Τριανταφύλλου, υπεύθυνης προεκλογικού κλιμακίου ΠΑΣΟΚ Αχαϊας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις