Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Δήμητρα Μπάστα - Γεωργακοπούλου: Είμαι βέβαιη για την είσοδο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Βουλή.

Δήμητρα Μπάστα - Γεωργακοπούλου: Είμαι β...

Συνέντευξη της Υποψήφιας Βουλευτή Αχαϊας με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος για τους λόγους που την οδήγησαν να συστρατευτεί με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε αυτήν την εκλογική μάχη αλλά και για τα πολιτικά ζητήματα που θέτει σε προτεραιότητα έδωσε η Υποψηφία Βουλευτής Αχαϊας του ΚΙΔΗΣΟ Δήμητρα Μπάστα - Γεωργακοπούλου.

  • Γιατί υποψήφια Βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Α. Παπανδρέου και όχι με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου;

 

H απόφαση του Γ. Παπανδρέου να τολμήσει την ρήξη με τον καθεστωτισμό που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 2,5 ετών, ήταν το έναυσμα που τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι χρειαζόμασταν για να μπούμε πάλι στον αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Είχα εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες μου για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε μηχανισμό διατήρησης του πελατειακού κράτους και υπεράσπισης νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε δίλημμα για μένα, από την στιγμή που η νέα μεγάλη προσπάθεια για αναγέννηση του σοσιαλισμού ξεκίνησε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει την ικανότητα αλλά και το δικαίωμα να τολμήσει τις μεγάλες ρήξεις, απαλλαγμένος από τα «βαρίδια» του παρελθόντος.

 

  • Για έναν κεντρώο ψηφοφόρο που ανήκει στους αναποφάσιστους, ποια είναι η διαφορά πολιτικής ανάμεσα στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και στο ΠΑΣΟΚ;

 

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών γεννήθηκε από καθαρή θέση, για να υπηρετήσει καθαρές λύσεις για την χώρα. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη της ηγεσίας του, αρνήθηκε όλες τις προσπάθειες αναδημιουργίας ενός μεγάλου σοσιαλιστικού κόμματος και απέδειξε ότι δεν θέλει - ή δεν μπορεί - την ανατροπή του χρεοκοπημένου κατεστημένου και την αποκατάσταση των σχέσεών του με την πραγματική κοινωνία. Αν θέλετε, η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στους «μηχανισμούς».

 

  • Πιστεύετε ότι καταλογίζονται στο Γιώργο Παπανδρέου περισσότερα από όσα πραγματικά του αναλογούν για τα μνημόνια;

 

Τα όσα επακολούθησαν μετά τις εκλογές του 2012 έδειξαν ότι η καταφυγή της χώρας στην βοήθεια των εταίρων ήταν μονόδρομος. Εκείνο που δεν ήταν μονόδρομος, ήταν η πολυετής αφαίμαξη της κοινωνίας. Αλλά δεν επιτράπηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό έργο του. Λοιδορήθηκε και μπήκε στο περιθώριο από όσους δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα στον τόπο, παρά μόνο να αφανιστούν τα μικρομεσαία στρώματα. Αυτό αποδείχτηκε ξεκάθαρα τα τελευταία 2,5 χρόνια…

 

Η προσπάθεια κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του νέου κόμματος μοιάζει δύσκολη. Είστε αισιόδοξη;

 

Είμαι βέβαιη για την είσοδο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Βουλή. Η κοινωνία ξέρει πλέον τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και επιπλέον, έχει την ανάγκη για μία νέα και καθαρή πολιτική που θα ανοικοδομήσει ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου και θα απελευθερώσει την χώρα από το πελατειακό σύστημα εξουσίας. Μην ξεχνάτε ότι κατ’ ουσίαν, το Κίνημα μετράει λίγες μέρες ζωής. Και σε αυτές τις μέρες, η δυναμική που διαμορφώνει αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά.

 

  • Ποιος είναι ο προσωπικός σας πολιτικός στόχος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

Επιθυμώ να εργαστώ στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου για μία Ελλάδα του σοσιαλισμού και της προόδου και για μία Αχαΐα με δυνατή φωνή στην επόμενη Βουλή. Πιστεύω, οι πολίτες του νομού μας, θα μου δώσουν αυτή τη δυνατότητα με την ψήφο τους την προσεχή Κυριακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015