Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: H Eθνική έπαιξε στα ίσια την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία

Πόλο: H Eθνική έπαιξε στα ίσια την παγκό...

Ηττήθηκε όμως στις λεπτομέρειες με 15-13, ένα γκολ για τον Πατρινό Κολόμβο

Την πρώτη της ήττα στο πλαίσιο του Α’ προκριματικού ομίλου Ευρώπης στο World League γνώρισε η αντιπροσωπευτική ομάδα στο πόλο των ανδρών. Η εθνική ηττήθηκε με 15-13 στο Καπαγέρωφ κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία.

Στο ντεμπούτο του Θοδωρή Βλάχου η εθνική ομάδα ήταν εξαιρετική, άντεξε στο "ξύλο" των Ούγγρων και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα θα μπορούσε να είχε πάρει μια τεράστια νίκη.

Μια εξαιρετική αμυντικά και επιθετικά Εθνική, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Θοδωρή Βλάχου στην τεχνική της ηγεσία, έχασε στις λεπτομέρειες από τους πρωταθλητές κόσμου το 2013 στη Βαρκελώνη και πανίσχυρους Ούγγρους με 15-13 για την 3η αγωνιστική του ΦΙΝΑ Γουόρλντ Λιγκ, το οποίο διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Οι διεθνείς μας κοίταξαν στα μάτια τους Μαγυάρους, τους αντιμετώπισαν σαν ίσος προς ίσον, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δε σκόραραν ούτε μία φορά στην κόντρα, που είναι παραδοσιακό σημείο υπεροχής των Ούγγρων στο παιχνίδι τους. Οι διεθνείς μας δε βρήκαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τα εκπληκτικά γκολ των Ούγγρων από την περιφέρεια, με 8 από τα 15 τους γκολ να επιτυγχάνονται με αυτό τον τρόπο Οι Μαγυάροι σκόραραν 5 γκολ στον παίκτη παραπάνω, ένα από τη θέση του φουνταριστού και ένα με πέναλτι. Οι Έλληνες διεθνείς πέτυχαν 5 γκολ από την περιφέρεια, 6 στον παίκτη παραπάνω, ενώ σκόραραν δύο φορές από το σημείο του πέναλτι.

Οι διεθνείς μας, με τον Κώστα Γαλανίδη κάτω από τα γκολπόστ μπήκαν με πολύ όρεξη και πάθος στο παιχνίδι, αποφασισμένοι να πετύχουν μια σπουδαία νίκη που θα τους έβαζε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Προηγηθήκαν ακόμη και με 4-2, με τους Μυλωνάκη και Βλαχόπουλο να ξεκινούν εξαιρετικά, πετυχαίνοντας αμφότεροι από δύο γκολ. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα υπερ της ελληνικής ομάδας 5-4, με τους διεθνείς μας να αντιδρούν καλά αμυντικά στις οργανωμένες επιθέσεις των Ούγγρων.

Η μικρή καθίζηση για την Εθνική μας ομάδα ήρθε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τα τέσσερα εκ των πέντε γκολ των Μαγυάρων, να μπαίνουν από περιφερειακά σουτ. Πολλές επιθετικές προσπάθειες ήταν βιαστικές για του διεθνείς μας, με αποτέλεσμα το τέλος του πρώτου μισού να βρει του Ούγγρους να προηγούνται με ένα γκολ διαφορά (8-9), σκορ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι νωρίτερα είχαν περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι διεθνείς μας ξεκίνησαν καλά, πετυχαίνοντας 2 γρήγορα γκολ, ενώ στην άμυνα ο Γαλανίδης πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουν των Ούγγρων. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρεις φορές αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 11-12 υπέρ του. Προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, ήρθε και η τρίτη αποβολή για τον Σίβος, με τον Ούγγρο να εγκαταλείπει οριστικά το παιχνίδι.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για την Εθνική μας ομάδα, με τον Χοσνιάσκι να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ και για πρώτη φορά η διαφορά να πηγαίνει στα δύο γκολ υπέρ των Ούγγρων (11-13). Οι Έλληνες δε κατάφεραν να αντιδράσουν και η ήττα ήρθε, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 13-15, κάτι που δυσκολεύει για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-5, 3-3, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Θ. Βλάχος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Καπότσης, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Παπαδόγκωνας, Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Γαλανίδης

Ουγγαρία (Τ. Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκορ Νάγκι, Μάνταρας 3, Έρντελι 1, Βάμος 4, Χοσνιάσκι 3, Σάλαμον 1, Σίβος, Μπάτορι 1, Ντένες Βάργκα 1, Μπέντο, Χαράι 1, Ντέκερ

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports