Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H πολιτιστική ατζέντα αυτού του σαββατοκύριακου 17 και 18 Ιανουαρίου 2015 στην Πάτρα -Τι αξίζει να δούμε

H πολιτιστική ατζέντα αυτού του σαββατοκ...

Ξεχωρίζει η live αναμετάδοση της όπερας "Εύθυμη Χήρα" από την Μετροπόλιταν της Ν. Υόρκης στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου

Μία επιλογή των πολλών και αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων, event και παραστάσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα αυτό το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015 έκανε το thebest.gr για εσάς, όπως συνηθίζει κάθε εβδομάδα.

Ξεκινώντας από το θέατρο, στο μικρό αλλά γνώριμο και ζεστό θεατράκι «Αγορά» της οδού Καραισκάκη 149, το σαββατοκύριακο στις 21.30 θα γίνουν οι δύο τελευταίες παραστάσεις του ιδιαίτερα ανθρώπινου έργου «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζωφ που ανέβασε εκ νέου η Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, με τους Θεανώ Κανελλάκη – Λύντια Βασίλιεβνα και Μιχάλη Σμυρλή – Ροντιόν Νικολάγιεβιτς.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζεται ως γνωστό να παρουσιάζεται το ενδιαφέρον και τολμηρό Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» που έχει χαρακτηριστεί ως ένα ανθρώπινο, αστείο και ενίοτε συγκινητικό επιστημονικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη. Παίζουν οι Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνος Στεφανάκης.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015. Το Σάββατο του Αγίου Αντωνίου λόγω της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού στην πλ. Γεωργίου (το βασικό τελετουργικό είναι για τις 20.30), οι παραστάσεις του «Effect» αναβάλλονται. Την Κυριακή το έργο θα παρουσιαστεί κανονικά στις 20.00.

Την Κυριακή 18/1 στις 17.00 το απόγευμα υπάρχει μία ακόμα παράσταση για το ευρύ κοινό, της όπερας για παιδιά «Η βασίλισσα του χιονιού» σε λιμπρέτο Σοφιάνας Θεοφάνους και σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Θοδωρή Αμπαζή. Πρόκειται για μία προσεγμένη, παραμυθένια παράσταση με εξαιρετική πραγματικά μουσική που μάλιστα εκτελείται live, ωραία κοστούμια και ερμηνείες. Στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

Το Σάββατο 17/1 στις 19.55 το βράδυ, για τους λάτρεις της όπερας που στην Πάτρα είναι πολλοί, μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και του ΑΝΤ1 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο live αναμετάδοση της εντυπωσιακής παραγωγής της Μετροπόλιταν Όπερας της Ν. Υόρκης «Η Εύθυμη Χήρα – The Merry Widow».

Η σκηνοθέτιδα και χορογράφος του Μπρόντγουεϊ, Susan Stroman, βραβευμένη μάλιστα με Tony Award για μιούζικαλ όπως το The Producers, κάνει το ντεμπούτο της στη Μετροπόλιταν με μια πληθωρική νέα σκηνοθεσία της σπινθηροβόλας οπερέτας του Λέχαρ όπου τον βασικό ρόλο ερμηνεύει η Ρενέ Φλέμινγκ.  Η Εύθυμη Χήρα, παρουσιάζεται στα αγγλικά σε νέα μετάφραση του Jeremy Sams, με ελληνικούς υπότιτλους για την καλύτερη κατανόηση του κοινού.

Στο Επίκεντρο+, στην Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, η θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πάτρας «Ρωγμή» έχει ανεβάσει από τις 9 Ιανουαρίου (και έως τις 24/1/2015) το σύγχρονο κοινωνικό έργο της Μπεθ Χένλυ «Εγκλήματα καρδιάς», σε σκηνοθεσία του γνωστού και αγαπητού στο θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας ηθοποιού και σκηνοθέτη Διονύση Βούλτσου.

Πρόκειται για ένα βαθύ ψυχογράφημα που μιλά για θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και η εγκατάλειψη της οικογενειακής στέγης. Παίζουν οι Χριστίνα Πασβάνογλου, Έφη Μυλωνά, Νάντια Παπαγεωργίου, Μαρία Ρέντιτ, Γιώργος Παράμερος και ο Μάριος Τσαούσογλου. Στις 21.30 το βράδυ. Αφήγηση στη νοηματική γλώσσα - Αλεξάνδρα Ζαγούρα.

Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη κάτω από την Μαιζώνος, ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2014 η έκθεση με τίτλο «alphabet games» του εικαστικού δημιουργού Αλέξανδρου Μαγκανιώτη. Η έκθεση περιλαμβάνει μία ενότητα έργων στο μεταίχμιο του φυσιολογικού και του παράδοξου όπως επισημαίνει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης.

Ο Χρήστος Πατρινός στο «Περί Σκιών» στην οδό Νόρμαν αυτή την Κυριακή 18/1/2015 έχει ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους – λάτρεις του καραγκιόζη και όχι μόνο, μία νέα πρωτότυπη και επίκαιρη παράσταση με τίτλο «Ο καραγκιόζης στη Βουλή». Το έργο θα παιχθεί στις 12 το μεσημέρι και στις 18.00 το απόγευμα με 5 ευρώ το εισιτήριο.

Στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας την Κυριακή στις 11 το πρωί και έως τις 12.30 το μεσημέρι θα λάβει χώρα μία εκδήλωση – χάπενινγκ που διοργανώνει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Τα μικρά παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών θα ακούσουν την ιστορία του κυνηγού και της δρυάδας, θα ανακαλύψουν το δάσος που κρύβεται στο Μουσείο και θα δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία τη δική τους νύμφη-δρυάδα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο συνεχίζεται και η έκθεση "Κεραμέων Ίχνη, Η Αρχή 2014" με έργα κεραμικής.

Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγίου Διονυσίου και Νόρμαν, να μην παραλείψουμε πως την Κυριακή 18/1 στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί η τελευταία παράσταση για το ευρύ κοινό, του παιδικού έργου «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Χρυσούλας Παπαδοπούλου. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Εύα Γιαννοπούλου, Γιώργος Κορομπίλης, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Λογαράς, Τζίμης Πολίτης και Βαρβάρα Σεφέρη. Στη συνέχεια το έργο αναμένεται να παιχθεί σε κοντινές περιοχές της Πάτρας.

Να προσθέσουμε ακόμα πως οι Chemistry x, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό σχήμα από την Πάτρα, θα παρουσιάσουν την επερχόμενη 1η τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Undeniable Lies", με μουσικά στοιχεία dark-pop και rock, αυτή την Κυριακή 18/1/2015 στις 21:30 το βράδυ στον Συνδετήρα, στην Οδό Αλεξίου Υψηλάντου και Γεροκωστοπούλου. Θα ερμηνεύσουν κομμάτια του πρώτου δίσκου τους  καθώς και γνωστές διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών. Οι "Chemistry x" δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Πάτρα από τους Alex F και Nick S.

Στην Αίγλη, στον πολυχώρο της Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων, αυτή την Κυριακή στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η live μουσική εμφάνιση των Vodka Juniors, despite everything!

Στο γειτονικό Αίγιο, στον πολυχώρο «Πολυτεχνείο», το Σάββατο 17 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί live μετά τις 22.00 ο δημοφιλής ερμηνευτής και τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης (προηγείται και μία ακόμη εμφάνιση του στο Αίγιο την Παρασκευή 16/1 το βράδυ). Μαζί του στο τραγούδι και στα φωνητικά ο Βασίλης Αξιώτης.

Τη δυνατή ομάδα της μουσικής παράστασης του Μιχάλη Χατζηγιάννη συμπληρώνει η ορχήστρα, την οποία αποτελούν οι: Σόλων Αποστολάκης (πλήκτρα), Σπυρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρική κιθάρα) και Αριέτα Σαϊτα (βιολί).

Τέλος για την Δευτέρα 19/1 έχετε κατά νου πως στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων η εκλεκτή πρωταγωνίστρια Λυδία Κονιόρδου θα παρουσιάσει για 2 ακόμη παραστάσεις στις 19.00 και στις 21.30 τα κείμενα της εξαιρετικής θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη «Ο Ουρανός Κατακκόκινος-Σ’ εσάς που με ακούτε». Διάρκεια: 60 λεπτά. Σκηνοθεσία: Κ. Χατζής. Η γνωστή πρωταγωνίστρια ερμηνεύει τρεις γυναικείους ρόλους από τα δύο έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, σε μια σκηνική σύνθεση που παρακολουθεί τη ζωή και την ψυχοσύνθεση αυτών των γυναικών.

Ακόμα στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών στην οδό Ρ. Φεραίου και Γκότση την Δευτέρα 19/1/2015 στις 20.30, ο γνωστός Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης και η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου μας υπόσχονται ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture