Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο περιοδικό "Charlie Hebdo" που κυκλοφόρησε σήμερα

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο...

Ουρές στην Γαλλία από πολίτες που ήθελαν από νωρίς το πρωί να αγοράσουν το καινούριο φύλλο του περιοδικού

Συγκινητική πραγματικά ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο πρώτο φύλλο του Γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo», μία εβδομάδα μετά από την τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 12 νεκρούς, συνεργάτες του περιοδικού, στη συνέχεια έναν αστυνομικό ενώ σε δεύτερη επίθεση – μακελειό σε εβραικό παντοπωλείο έχασαν τη ζωή τους 4 ακόμη Γάλλοι.

Οι επιζήσαντες της επίθεσης στο «Charlie Hebdo» κυκλοφόρησαν σήμερα Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, το πρώτο φύλλο του περιοδικού τους, σκιτσάροντας στο πρωτοσέλιδο τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει για τις αιματηρές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Η χώρα, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έχει πλέον μπει σε έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» ενώ νωρίτερα η Αλ Κάιντα της Υεμένης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσε πως διεκδικεί την ευθύνη για το χτύπημα.

Ουρές σχημάτισαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης  πολλοί Γάλλοι πολίτες για να αγοράσουν το νέο φύλλο του «Charlie Hebdo», το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είχε εξαντληθεί.

Όπως γράφει το σάιτ zougla.gr, μία εβδομάδα μετά το μακελειό στα γραφεία του, το σατιρικό περιοδικό είχε ανακοινώσει ένα τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά, κ.α.).

Ωστόσο, η εταιρεία διανομής επεσήμανε πως το τιράζ αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία. «Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν» δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP.

«Τελείωσε» έλεγαν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την «Canard enchaîné», τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο «Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν», σε ένδειξη αλληλεγγύης στο «Charlie Hebdo».

Με αναφορές στο καινούριο φύλλο του Charlie Hebdo βγήκαν και οι άλλες εφημερίδες όπως η Le Monde ή η Liberation.
Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Libération.

Πάνω από το σκίτσο του προφήτη σε πράσινο φόντο, το χρώμα του Ισλάμ, ο τίτλος «Όλα συγχωρούνται», έρχεται σε αντίθεση με τη δηκτική και ανελέητη στάση που τηρεί συνήθως η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις