Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με χιούμορ και πλήθος κόσμου η παρουσίαση της "Περσεφόνης" της Νίνας Κουλετάκη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με χιούμορ και πλήθος κόσμου η πα...

Στο Vino Vina

Ήταν μια επιτυχημένη βραδιά στη διάρκεια της οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίο της Νίνας Κουτελάκη "Περσεφόνη". Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την περασμενη Πέμπτη στο Vino Vina στην Πάτρα και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου.

Οι μικρές ιστορίες της Περσφόνης γύρισαν τη συγγραφέα στην παιδική της ηλικία και στη δεκαετία του ΄60.

Η Νίνα Κουλετάκη εξομολογήθηκε πως όταν ήταν μικρή πίστευε ότι θα γίνει μια «καταραμένη» ποιήτρια, όπως ο Μποντλαίρ ή η Κατερίνα Γώγου, όμως δεν θα τα κατάφερε αλλά «η κατάρα συνεχίστηκε, αφού αρχικά έγινα  εκπαιδευτικός και στη συνέχεια δημόσιος υπάλληλος. Πόσο πιο χαμηλά να πέσεις;» αναρωτήθηκε.

Για τη Νίνα Κουλετάκη μίλησαν η κοινωνιολόγος – δημοσιογράφος  Ρούλα Κωστακοπούλου και ο παιδικός της φίλος από το δημοτικό, καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Αποσπάσματα διάβασαν η ηθοποιός Ζωή-Αγγελική Καραγκούνη, και οι νεαρές φίλες της «Περσεφόνης» Αφροδίτη Διαμαντοπούλου και Διονυσία Γιαννοπούλου.

Η βραδιά έκλεισε με τις μουσικές του Διονύση Μπονέλη και της Μαριλένας Αγγελοπούλου

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.

Μέσα από τα περιστατικά της καθημερινής ζωής της Περσεφόνης, ξεδιπλώνεται η Ελλάδα των αρχών του ’60, όπως την βιώνει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μεσοοαστικής οικογένειας: συγκατοίκηση γονιών και παπούδων στο μεγάλο σπίτι, οικογενειακά προβλήματα, μαύρα κι άσπρα συγγενικά πρόβατα, πολιτικές αντιπαραθέσεις (η εποχή προσφέρεται ιδιαίτερα), καθώς και τ’ απαραίτητα «δουλικά», αναπόσπαστο στοιχείο της εποχής και της τάξης στην οποία ανήκει η Περσεφόνη.  Αυτά, μαζί με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αλλάζουν το πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Ελλάδας (οι βασιλικοί γάμοι, τα Ιουλιανά, η έλευση της τηλεόρασης, η Χούντα κ.α.), είναι τα πολύχρωμα νήματα με τα οποία κεντά τον καμβά της.

Παρατηρεί, λοιπόν, η Περσεφόνη πρόσωπα, συμπεριφορές και καταστάσεις γύρω της και, με τον προσωπικό της, εντελώς ιδιαίτερο τρόπο, καταλήγει σε συμπεράσματα σημαντικά για τη ζωή της δίνοντας στην αγάπη, την ομορφιά, το εφικτό και το ανέφικτο τις δικές της, μοναδικές ερμηνείες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture