Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επιτυχημένη βραδιά παρουσίασης του βιβλίου της Νίνας Κουλετάκη στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επιτυχημένη βραδιά πα...

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στο Vino Vina στην Πάτρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 το βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου της Νίνας Κουλετάκη «Περσεφόνη», στον φιλόξενο χώρο του μπαρ Vino Vina στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα.

Η συγγραφέας περιγράφει μέσα από τα περιστατικά της καθημερινής ζωής της Περσεφόνης, σκηνές από την Ελλάδα των αρχών του ’60, όπως την βιώνει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μεσοοαστικής οικογένειας. Θέματα όπως η συγκατοίκηση γονιών και παππούδων στο μεγάλο σπίτι, οικογενειακά προβλήματα, μαύρα κι άσπρα συγγενικά πρόβατα, πολιτικές αντιπαραθέσεις (η εποχή προσφέρεται ιδιαίτερα), καθώς και τ’ απαραίτητα «δουλικά», αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εποχής και της τάξης στην οποία ανήκει η ηρωίδα του βιβλίου Περσεφόνη.

Αυτά, μαζί με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αλλάζουν το πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Ελλάδας (οι βασιλικοί γάμοι, τα Ιουλιανά, η έλευση της τηλεόρασης, η Χούντα κ.α.), είναι τα πολύχρωμα νήματα με τα οποία κεντά τον καμβά της, στο συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας.

Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν στην όμορφη εκδήλωση, ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η Ρούλα Κωστακοπούλου, Κοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος και γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν από την ηθοποιό Ζωή-Αγγελική Καραγκούνη. Επίσης χαρακτηριστικά αποσπάσματα διάβασαν οι νεαρές φίλες της «Περσεφόνης» Αφροδίτη Διαμαντοπούλου και Διονυσία Γιαννοπούλου.

Οι φωτό είναι από το σάιτ flashstars skaipatras.gr.

H 54χρονη συγγραφέας δημιούργησε το 2006 δημιούργησε δύο ιστολόγιά της, ένα προσωπικό αλλά και το “ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ” (http://eglima.wordpress.com/), που είναι ένα πρωτοποριακό blog αφιερωμένο σε πραγματικές ιστορίες εγκλημάτων, στην αστυνομική λογοτεχνία και στην επίδραση τους εγκλήματος στις τέχνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture