Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Το πρώτο κλάμα του 2015 στην πρωτεύουσα της Ηλείας ήταν απο ένα κοριτσάκι

Πύργος: Το πρώτο κλάμα του 2015 στην πρω...

Ποδαρικό για το 2015 στο Νοσοκομείο του Πύργου

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε ποδαρικό για το 2015 στο Νοσοκομείο του Πύργου. Το πρώτο μωρό στην Ηλεία, γεννήθηκε στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 1η Ιανουαρίου και είναι το 5ο παιδί του Ηλία Κοκκώνη και της Μαρίας Χαλιλοπούλου από τον Πύργο, για τους οποίους είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο για το 2015.

Η Μαρία βρισκόταν στο σπίτι κάνοντας τις προετοιμασίες για την αλλαγή του χρόνου, μετρώντας μάλιστα τις ημέρες αντίστροφα, αφού εκτός απροόπτου, ο τοκετός θα πραγματοποιούνταν στις 5 Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα της κύησης. Ωστόσο, την έπιασαν οι πόνοι νωρίτερα, τα νερά έσπασαν και βρέθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Στις 8:00 το πρωί, το πρώτο κλάμα

Η αλλαγή του χρόνου βρήκε τη Μαρία στην αίθουσα τοκετού, ο οποίος εξελισσόταν με φυσιολογικό τρόπο, ενώ ο σύζυγός και οι συγγενείς της, περίμεναν με αγωνία την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας. Τελικά, το πρωί της Πέμπτης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να ολοκληρωθεί ο τοκετός με καισαρική τομή και στις 8:00, η Μαρία έφερε στον κόσμο έναυγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2.850 γραμ., με τη βοήθεια του μαιευτήρα-γυναικολόγου της  Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Επιμελητή Α΄ Σπύρου Δημητρακόπουλου. Ο ίδιος, αν και έκανε Πρωτοχρονιά στο Νοσοκομείο - και δεν είναι η πρώτη φορά - σημείωσε πως το σημαντικό είναι να γεννιούνται, με τη βοήθεια και των γιατρών, υγιή παιδιά και δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Το πιο ωραίο δώρο…

Αν και η αλλαγή του χρόνου βρήκε την οικογένεια του Ηλία και της Μαρίας, στο Νοσοκομείο, ωστόσο ο…Αϊ Βασίλης τους έφερε το πιο ωραίο δώρο, το οποίο περιμένουν με αγωνία τα αδελφάκια του στο σπίτι (σ.σ το ζευγάρι έχει ακόμα μια 11χρονη κόρη, ένα 8χρονο αγόρι και δυο ακόμα μωρά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, δίδυμα). Μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», η Μαρία, δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της ευχόμενη να είναι καλότυχο το νέο της μωρό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μαιευτήρα - Γυναικολόγο κ.Δημητρακόπουλο, με τη φροντίδα και τη βοήθειά του οποίου έφερε στο κόσμο το παιδάκι της.

Καλός οιωνός για τους τσιγγάνους της Ηλείας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων, Γιάννης Χαλιλόπουλος, χαρακτήρισε το ευχάριστο γεγονός , «καλό οιωνό για τα τσιγγανόπαιδα της Ηλείας» που δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους γονείς, να είναι γερό και καλότυχο το νέο μέλος της οικογένειας τους.

Εξάλλου, σημείωσε πως η Ένωση και ο ίδιος προσωπικά, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και προστασίας για εκείνα τα τσιγγανόπαιδα που δεν έχουν τις συνθήκες διαβίωσης που τους αξίζουν και βρίσκονται σε κίνδυνο, με στόχο τη διαρκή μείωση και εξάλειψη των περιπτώσεων αυτών.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις