Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η συγγραφέας και δημιουργός του πρώτου crime μπλογκ Νίνα Κουλετάκη έρχεται στην Πάτρα

Η συγγραφέας και δημιουργός του πρώτου c...

Για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο "Περσεφόνη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος

Το βιβλίο με τίτλο «Περσεφόνη» (εκδόσεις Οσελότος) της συγγραφέως και ιδρυτικού μέλους και Γραμματέως της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) Νίνας Κουλετάκη θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στο μπαρ Vino Vina στην Τριών Ναυάρχων, πάνω από την Κανακάρη.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, για το βιβλίο και την συγγραφέα θα πουν ότι τους κατέβει τα “παιδιά από την Πάτρα”,  η κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Ρούλα Κωστακοπούλου και ο παιδικός φίλος και συμμαθητής της συγγραφέως, Γιώργος Παπαθεοδώρου, καθηγητής και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Φωνή στην «Περσεφόνη» θα δώσουν οι Ζωή-Αγγελική Καραγκούνη, Διονυσία Γιαννοπούλου και Αφροδίτη Διαμαντοπούλου.

«Πρωταγωνίστρια» του ενδιαφέροντος βιβλίου είναι η μικρή Περσεφόνη. Μέσα από τα περιστατικά της καθημερινής ζωής της Περσεφόνης, ξεδιπλώνεται η Ελλάδα των αρχών του ’60, όπως την βιώνει ένα πεντάχρονο κοριτσάκι μεσοοαστικής οικογένειας. Συγκατοίκηση γονιών και παππούδων στο μεγάλο σπίτι, οικογενειακά προβλήματα, μαύρα κι άσπρα συγγενικά πρόβατα, πολιτικές αντιπαραθέσεις κ.α. Αυτά, μαζί με τα γεγονότα που συμβαίνουν και αλλάζουν το πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Ελλάδας (οι βασιλικοί γάμοι, τα Ιουλιανά, η έλευση της τηλεόρασης, η Χούντα κ.α.), είναι τα πολύχρωμα νήματα με τα οποία «κεντά» την ιστορία της η Περσεφόνη.

Η Νίνα Κουλετάκη έχιε γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα ενώ σήμερα από επιλογή, ζει στην Αρχαία Επίδαυρο.

Τον Αύγουστο του 2006 δημιούργησε το “Έγκλημα και Τιμωρία”, το μοναδικό μέχρι σήμερα true crime blog στην ελληνική γλώσσα, για το οποίο και καμαρώνει.

Για μια δεκαετία εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.  Από το  1987 μέχρι τις αρχές του 2011, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το 2011, επέλεξε και ζει μόνιμα στην όμορφη περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου. Το μπλογκ «Έγκλημα και τιμωρία» (http://eglima.wordpress.com/), είναι ένα blog αφιερωμένο σε πραγματικές ιστορίες εγκλημάτων, στην αστυνομική λογοτεχνία και στην επίδραση τους εγκλήματος στις τέχνες. Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλίο με τίτλο «Είσοδος κινδύνου», όπου μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας έγραψαν διηγήματα με κοινό παρονομαστή.

Συμμετείχε στον συγκεκριμένο τόμο με το διήγημα «Μια ιστορία από την Ακτίνα Δ». Ακόμα τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλίο «Η Επιστροφή του Αστυνόμου Μπέκα», όπου μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέως αστυνομικών ιστοριών, έγραψαν διηγήματα με ήρωα τον Αστυνόμο Μπέκα του Γιάννη Μαρή.  Η Νίνα Κουλετάκη συμμετείχε στον τόμο με το διήγημα με τίτλο «Shalom».

*Η συγγραφέας έχει δυο κόρες, ταξιδεύει, διαβάζει και γράφει πολύ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture