Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα στου Καράτουλα δημιουργώντας ακόμη μία παιχνιδοθήκη

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα στου Καράτ...

19η παιχνιδοθηκη στου Καράτουλα Ηλείας

Με την ανυπομονησία ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους και με μεγάλη περιέργεια περίμεναν, τα περίπου 40 παιδιά του Καράτουλα μαζί με γονείς αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Τσατσαμπά,τα μέλη του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας... Ο Άη Βασίλης είχε έρθει στο χωριό λίγες ημέρες νωρίτερα... Παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και βιβλία πλημμύρισαν την αίθουσα του βρεφονηπιακού σταθμού και τα παιδιά δεν χόρταιναν να παίζουν.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όπου οι συνθήκες επιβίωσης για την κάθε οικογένεια είναι ακόμη δυσκολότερες και οι περισσότεροι φροντίζουν για τα προς το ζειν των παιδιών τους, με τις μικρές ή τις μεγάλες δυνάμεις όλων μας, τα μέλη του Ομίλου με τη συνδρομή φίλων αλλά και εταιρειών δημιούργησαν την 19η Παιχνιδοθήκη στο νομό Ηλείας, αυτή τη φορά στου Καράτουλα του Δήμου Πύργου.

“Είναι παιχνίδια από παιδιά για όλα τα παιδιά”, δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη. «Στόχος μας είναι οι παιχνιδοθήκες που δημιουργούμε να λειτουργήσουν σαν τις δανειστικές βιβλιοθήκες. Βέβαια τα παιδιά παίρνουν κάποια παιχνίδια μαζί τους. Αλλά ο σκοπός είναι να μένουν στην παιχνιδοθήκη και κάνοντας εμείς την αρχή στη συνέχεια να συμπληρώνονται με παιχνίδια από τους κατοίκους, ντόπιους ή ετεροδημότες. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν τις παιχνιδοθήκες και ως τόπο αναφοράς όπου μπορούν να συγκεντρώνονται και να παίζουν τα ομαδικά παιχνίδια ή να δανείζονται παιχνίδια, να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν να τα επιστρέφουν στην παιχνιδοθήκη. Το θέμα είναι να μην κρατάμε τα παιχνίδια φυλαγμένα στα πατάρια και τις αποθήκες και να μπορούν να παίζουν όλα τα παιδιά».

Ο κ. Τσατσαμπάς αλλά και οι γονείς που παρευρέθηκαν στη μικρή γιορτή ευχαρίστησαν τα μέλη του Ομίλου και τους ευχήθηκαν καλές γιορτές και καλή συνέχεια στο έργο τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις