Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένα ακραίο και επικίνδυνο σενάριο: να εκλεγεί Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Ένα ακραίο και επικίνδυνο σενάριο: να εκ...
Νασόπουλος Νάσος

Ας ευχηθούμε να παραμείνει σενάριο

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά η ζωή έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν είναι απίθανο.

Τις τελευταίες ώρες και μετά τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, έχει αρχίσει να συζητείται το σενάριο, στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, Πρόεδρος Δημοκρατίας να εκλεγεί με τις 16 ψήφους της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται απίθανο, αλλά αν συμβεί θα είναι η εξέλιξη που πραγματικά θα βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Για να ψηφίσουν οι Χρυσαυγίτες υπέρ Δήμα, δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να υπάρξει προσυνεννόηση με την κυβέρνηση.

Ποιους λόγους έχουν οι Χρυσαυγίτες να ψηφίσουν Δήμα;

Πρώτον, αν τώρα γίνουν εκλογές, οι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, θα παρακολουθούν την προεκλογική περίοδο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Αν οι εκλογές μετατεθούν για αργότερα, μπορούν να ελπίζουν σε αποφυλάκισή τους, ή στη λήξη της δικαστικής τους περιπέτειας, με μια δικαστική απόφαση όταν γίνει η δίκη, που θα τους επιτρέπει να βρεθούν εκτός φυλακής.

Δεύτερον, στη συνωμοτική λογική τους, μάλλον θεωρούν προτιμότερο να δικαστούν σε μια περίοδο που στην κυβέρνηση δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνησή τους θα προκαλέσει σάλο. Και οι μέχρι σήμερα παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου έχει αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προκαλούν σάλο και ανωμαλία.

Και όσοι θεωρούν ότι το σενάριο αυτό βρίσκεται μόνον στο «διεσταμμένο»  μυαλό του γράφοντος, διαβάστε μια παράγραφο από άρθρο του newsit.gr : «Την ίδια ώρα, εκφράζεται φόβος ακόμα και από ανεξάρτητους βουλευτές, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός πως στην τρίτη ψηφοφορία οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, με την κυβερνητική πηγή να σχολιάζει για αυτό το ενδεχόμενο: "τι μπορούμε να κάνουμε; Γιατί όταν ταυτίζεται με τα παρών δεν υπάρχει πρόβλημα"».

Φυσικά ο σχολιασμός της κυβερνητικής πηγής αν είναι αληθής, είναι τουλάχιστον επιπόλαιος.

Ποιος λογικός άνθρωπος θεωρεί ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος με τις ψήφους των Χρυσαυγιτών και αυτός ο Πρόεδρος να μην αμφισβητείται έντονα και καθημερινά;

Ουαί κι αλίμονο για το κύρος του Προέδρου και για τo δημοκρατικό μας πολίτευμα, αν οι Χρυσαυγίτες καθορίσουν ποιος θα είναι ο ανώτατος Πολιτειακός Άρχων.

Θα πει βέβαια κάποιος "και τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, αν οι Χρυσαυγίτες αποφασίσουν να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας";

Η κυβέρνηση ίσως τίποτε.

Μπορεί όμως ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Δήμας.

Τι μπορεί να κάνει; Να δηλώσει ξεκάθαρα, πριν την ψηφοφορία, ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, θα παραιτηθεί. Αυτή θα είναι μια ξεκάθαρη θέση, που θα αφήσει τη Χρυσή Αυγή στη θέση που της ανήκει. Δηλαδή, στο περιθώριο.

Σ.Σ: Δώδεκα ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου αυτού στο thebest.gr, όλη η Ελλάδα συζητάει για αυτό το σενάριο. Αποτέλεσε αντικείμενο συζήτσης στην πρωινή εκπομπή του MEGA και αντικείμενο αρθρογραφίας στο in.gr στο newsit κ.α. Διαβάστε Το δημοσίευμα του thebest.gr για την Χρυσή Αυγή που τώρα συζητάει όλη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις