Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοτικός υπάλληλος της Θεσσαλονίκης είχε αποσπάσει κοντά 50.000 ευρώ τάζοντας δουλειά σε ανέργους

Δημοτικός υπάλληλος της Θεσσαλονίκης είχ...

Τον "τσάκωσε" όμως η αστυνομία

Μεγάλος αριθμός περιπτώσεων εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως με το πρόσχημα ότι θα τους βρει δουλειά εξιχνιάστηκε. Δράστης ήταν ένας 49χρονος, ο οποίος και ταυτοποιήθηκε που μάλιστα είναι υπάλληλος Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης.

Εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για δουλειά άνεργων πολιτών, τους υποσχόταν τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση εργασίας στο Δήμο όπου εργαζόταν και ο ίδιος και τους έπαιρνε  χρηματικά ποσά

Σε πολλές περιπτώσεις παρίστανε τον εκπαιδευτή και παρέδιδε πρακτικά μαθήματα στους παθόντες, κάνοντας χρήση υπηρεσιακού οχήματος του Δήμου!

Επιπλέον, όπως αναφέρει ανάρτηση του newsit.gr, ο δράστης παρουσιαζόταν ως διαμεσολαβητής για την διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικές με άδειες ικανότητας οδήγησης έναντι αμοιβής

Η δράση του περιλαμβάνει και παρότρυνση των παθόντων σε σύναψη δανείων με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί του, αποσπώντας ακέραιο το ποσό του δανείου

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά τις 47.000 ευρώ

Τέλος στη δράση 49χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης, που εξαπατούσε άνεργους ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία από την Ελληνική αστυνομία, ο δράστης επέλεγε προσεκτικά τα θύματά του και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, με διάφορα τεχνάσματα και κυρίως με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του ως Δημοτικού υπαλλήλου και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, υποσχόταν την πρόσληψή τους, επικαλούμενος υποτιθέμενη προκήρυξη συγκεκριμένου Δήμου.

Για λόγους μάλιστα αληθοφάνειας, παρέδιδε πρακτικά μαθήματα στα υποψήφια θύματά του, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα του Δήμου όπου εργαζόταν.

Επιπλέον, συνέχιζε να τους παίρνει λεφτά, ισχυριζόμενος ότι απαιτούνται περισσότερα δικαιολογητικά για την υποτιθέμενη πρόσληψή τους,

όπως επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης και διάφορα άλλα πιστοποιητικά.

Προέκυψε ακόμη ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιαζόταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης και παραλάμβανε χρηματικά ποσά, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα παρότρυνε τα θύματα σε σύναψη δανείων με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί του, αποσπώντας ακέραιο το ποσό του δανείου.

Ενεργώντας συστηματικά και μεθοδικά, σε διάστημα 10 ετών, από το έτος 2004 έως και το 2014, απέσπασε από τουλάχιστον 13 άτομα, το χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον 1.510 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις