Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Παρατείνουν τη λειτουργία των λατομείων Αράξου μέχρι το 2020!"

"Παρατείνουν τη λειτουργία των λατο...

"Μια συζήτηση, χωρίς νόημα αφού έγινε, στο και πέντε!" λέει η παράταξη ΑΚΙΔΑ

Kατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μεταξύ των άλλων στην ημερήσια διάταξη, ήταν και το θέμα της διακοπής λειτουργίας των λατομείων του Αράξου από 31/12/2014 βάση του ν. 4030/2011 Άρθρο 53.

"Μια συζήτηση, χωρίς νόημα αφού έγινε, στο και πέντε!" όπως σχολιάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη Α.Κ.Ι.Δ.Α. η οποία συνεχίζει: "Με το πρόσχημα πως δεν εγκρίθηκε 3 χρόνια τώρα, η μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την αποκατάσταση και αναδάσωση των λατομικών χώρων του Αράξου από τις λατομικές εταιρίες, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε σε  μία από τις  δεκάδες τροπολογίες που ψήφισε τις τελευταίες ημέρες,(ΦΕΚ 4313/261α-17.12.14) με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των λατομείων μέχρι το 2020, με βαρύ και μη αντιστρέψιμο κόστος σε βάρος ενός μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής Ramsar Στροφυλιάς Κοτυχίου.

Τα Μαύρα Βουνά, όπου βρίσκονται τα λατομεία, φιλοξενούν σημαντική πανίδα και χλωρίδα ορισμένα είδη της οποίας δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

Δυστυχώς και η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η συνέχειά της, η σημερινή, ουδέποτε επικοινώνησαν  από το 2011 που ψηφίστηκε η παράταση λειτουργίας των λατομείων με το Ν.4030/11 έως  31/12/2014,με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά ούτε και  με την Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να πιέσουν  για την έγκριση της μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) Η πίεση από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας  για την υλοποίηση της παραπάνω μελέτης όλο αυτό το διάστημα θα σήμαινε και το οριστικό κλείσιμο των λατομείων του Αράξου. Δυστυχώς καμία ενέργεια δεν έγινε.

Έτσι η κυβέρνηση αφού απέκλεισε δια στόματος πριν εβδομάδες τη νοτιότερη  χάραξη της εθνικής οδού Πατρών Πύργου (πάγιο αίτημα της περιοχής), τώρα θα διευκολύνει και τους εθνικούς εργολάβους με την παράταση λειτουργίας των Λατομείων του Αράξου σε βάρος της περιοχής.

Όλα στο σφυρί σ' αυτόν τον τόπο.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, τι συζητούσατε τόσες φορές σε συναντήσεις με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη  και τον υφυπουργό κ. Μανιάτη;" καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις