Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πακιστάν: «Πράσινο» από την κυβέρνηση στις εκτελέσεις 500 θανατοποινιτών

Πακιστάν: «Πράσινο» από την κυβέρνηση στ...

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσε μετά την επίθεση στο σχολείο, την άρση του μορατόριουμ

Η κυβέρνηση του Πακιστάν δίνει το πράσινο φως για την εκτέλεση 500 περίπου θανατοποινιτών που βαρύνονται με κατηγορίες για τρομοκρατία. Πρόκειται για κίνηση που έρχεται ως απάντηση στη σφαγή στην οποία προχώρησαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ, το οποίο βάφτηκε με το αίμα 141 ανθρώπων, ως αντίποινα για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσε μετά την επίθεση στο σχολείο,  την άρση του μορατόριουμ στη θανατική ποινή για τις περιπτώσεις τρομοκρατίας.

Αν και το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει ακόμα τη θανατική ποινή δια απαγχονισμού, από το 2008 είχε τεθεί σε ισχύ μορατόριουμ το οποίο επέτρεπε την επιβολή της αλλά όχι την εφαρμογή της. Χαρακτηριστικό είναι ότι, την θανατική ποινή επανέφερε ο Σαρίφ, ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος μια ανάσα από τη θανατική ποινή, ως πολιτικός κρατούμενος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του στρατηγού Μουσάραφ.

Την επομένη αυτής της επίθεσης των Ταλιμπάν, το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε την επανάληψη της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που είχε σταματήσει από το 2008, για τους θανατοποινίτες που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες.  

Έξι θανατοποινίτες έχουν εκτελεστεί τις τελευταίες ημέρες."Το υπουργείο Εσωτερικών έχει οριστικοποιήσει τον κατάλογο των 500 καταδικασθέντων σε θάνατο που έχουν εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. 

Οι αιτήσεις χάριτος έχουν απορριφθεί από τον πρόεδρο και θα εκτελεστούν τις προσεχείς εβδομάδες", δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου. Περί τους 8.000 άνθρωποι καταδικασμένοι σε θάνατο βρίσκονται σήμερα στις φυλακές του Πακιστάν.

Το τέλος του μορατόριουμ για τις εκτελέσεις που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ αφορά όσους έχουν καταδικαστεί από αντιτρομοκρατικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις