Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Περισσότερα απο 90 χιλιάδες βιβλία δανείστηκαν οι πολίτες απο τα ράφια της δημοτικής βιβλιοθήκης!

Πάτρα: Περισσότερα απο 90 χιλιάδες βιβλί...

Ο απολογισμός των δράσεων της περασμένης χρονιάς

H Δημοτική Βιβλιοθήκη πριν ακόμη υποδεχθούμε το 2015, είχε ήδη σχεδιάσει το σύνολο των δράσεων της με αποδέκτες τους πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας καθώς και τους επισκέπτες της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στον απόηχο  ενός  πλούσιου απολογισμού δράσεων, στόχος είναι να συνεχιστεί και επεκταθεί το 2015  η προσέγγιση των πολιτών, μέσα από την αδιάλειπτη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, απευθυνόμενη σε όλες τις  ηλικίες και πρωτίστως  σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση , λόγω κοινωνικών ανισοτήτων ,  μέσα από την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.

Αυτό επιβάλει άλλωστε, η συμμετοχή το 2014 , περισσοτέρων από 3850 μαθητών όλων των βαθμίδων σε εκπαιδευτές δράσεις, για την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ανταπόκριση στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 1180 παιδιών καθώς και συμμετοχή σε  εορταστικές εκδηλώσεις  180 παιδιών.

Το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτυπώνεται και μέσα από τις χιλιάδες επισκέπτες – αναγνώστες, που ξεπέρασαν τις 30.000  ενώ ο αριθμός των βιβλίων που δανείστηκαν υπερέβη τις 90.000.

Τέλος οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεπέρασαν τις 15.000  και οι  μοναδικές επισκέψεις τις 10.000

Αναλυτικότερα ο απολογισμός για το 2014 ανά δράση,  διαμορφώθηκε ως εξής:

 

1.       Εκπαιδευτικές δράσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση .

 

Οι δράσεις αφορούσαν σε προγράμματα για φιλαναγνωσίας, project, τοπικής ιστορίας, γνωριμίας με τη Βιβλιοθήκη, βιβλιο-ερευνητικές εργασίες και ξεναγήσεις. Συμμετείχαν πάνω από 180 τάξεις όλων των βαθμίδων και ο αριθμός των μαθητών ξεπέρασε τους 3850.

 

2.       Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας « Τα αντίθετα συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες: Ότι σκέφτεσαι σκέψου το Αντίθετο»

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και μέσα στο περιορισμένο χρονικό  διάστημα 18    Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2014, εκδηλώθηκε ένα πρωτοφανές  ενδιαφέρον και υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής πάνω από 1650 παιδιά, με τελική συμμετοχή 1180 παιδιών σε σύνολο σαράντα ενός δράσεων.

3.       Εορταστικές εκδηλώσεις (Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα)

 

Έλαβαν μέρος πάνω από 180 παιδιά σε 6 δράσεις.

 

4.       Οι επισκέπτες – αναγνώστες,  τόσο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη όσο και στο Παράρτημα Φωκαίας,  ξεπέρασαν τις 30.000. Ο αριθμός των αναγνωστών για τα δανειστικά τμήματα ανήλθε στα  17.000 μέλη με νέες εγγραφές για το 2014 πάνω από 1.000 μέλη. Ο αριθμός των βιβλίων  που διακινήθηκαν είτε με δανεισμό είτε με επιτόπια χρήση ανέρχεται σε πάνω από 90.000.

 

5.       Ιστοσελίδα  και Κοινωνικό Δίκτυο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών: http://patraslibrary.weebly.com

Οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεπέρασαν τις 15.000 με μοναδικές επισκέψεις τις 10.000, ενώ στο νεοδημιουργηθέν FaceBook: https://www.facebook.com/patraslibrary?ref=hl  τα 1600 like.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις