Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2014 της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ι.Ναού Αγίου Ανδρέα

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην Χριστουγεννιάτ...

Δειτε ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 2014 της Μικτής Χορωδίας του Καθολικού Ι.Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και κυριολεκτικά κατέκλυσε το Ναό.

Ο εφημέριος του Ναού π.Γεώργιος Ντάγκας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε ότι οι ύμνοι που θα ακολουθούσαν "δεν αποτελούν", όπως είπε χαρακτηριστικά, "μόνο ένα ευχάριστο μουσικό άκουσμα, αλλά μας βοηθούν και πνευματικά να νοιώσουμε πιο βαθιά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων" .

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας κ.Νίκος Βιτάλης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους για την παρουσία τους εκεί, μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση και αγάπη για   τον αιδεσιμότατο π. Νικόλαο Γαβαθά, πρώην εφημέριο του Ναού κατά τη περίοδο 1974 έως 1981 υπηρετήσας τον Ναό και τη Καθολική κοινότητα επί επτά συναπτά έτη. Κατά τη περίοδο αυτή και λόγω της  ιδιότητάς  του ως μουσικός, συνθέτης και μαέστρος ανέλαβε τη διεύθυνση της χορωδίας την οποία δίδαξε και αναβάθμισε ως προς την  τεχνική και εκφραστική της ικανότητα.

Επίσης κατά την ανωτέρω  περίοδο και  πέρα των ψαλτικών υποχρεώσεων των Κυριακών και εορτών για τις ανάγκες του Ναού, ο π. Νικόλαος  είχε προσαρμόσει ένα πρόγραμμα δοκιμών για τις Συναυλίες της χορωδίας, που είχαν πραγματοποιηθεί εντός και εκτός του Ναού την περίοδο εκείνη.

Η Χορωδία, θέλοντας να τιμήσει τον π.Νικόλαο Γαβαθά του αφιέρωσε τη συναυλία και ο κ.Βιτάλης, ως πρόεδρος, του πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα. Η Χορωδία, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, κ. Νίκου Σινιγάλια, έψαλλε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικους ύμνους. Επίσης, φέτος στη συναυλία συμμετείχε και ο π.Giulio Gramegna παίζοντας Solo Εκκλησιαστικό Όργανο.  'Ετσι, δίκαια οι παρευρισκόμενοι, χάρισαν ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της συναυλίας σε όλους τους συμμετέχοντες.

( Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου )

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View