Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει τα Χριστούγεννα στην Πάτρα το φιλμ "Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"

Καταφθάνει τα Χριστούγεννα στην Πάτρα το...

Πρωταγωνιστεί και πάλι ο Μπεν Στίλερ ενώ κάνει μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις ο αγαπημένος ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς

Απλά συμπαθητικά ξεκίνησε την εισπρακτική του πορεία στα Αμερικάνικα ταμεία η διασκεδαστική περιπέτεια «Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ - Night at the Museum, Secret of the Tomb» σε σκηνοθεσία του Σον Λέβι, το περασμένο τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα η ακριβή σχετικά ταινία που απευθύνεται κυρίως στο οικογενειακό κοινό, ξεκίνησε με περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις και επισκιάστηκε από την σαρωτική πορεία του τελευταίου μέρους της τριλογίας του «Hobbit» με τίτλο «Η Επέλαση των πέντε στρατών», το οποίο έκανε εισπράξεις πενθημέρου (17-21/12/2014) που άγγιξαν τα 90,6 εκατομμύρια δολάρια.

Φέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα, ο δημοφιλής ηθοποιός και τελευταία και σκηνοθέτης Μπεν Στίλερ, παρέα με τον σκηνοθέτη των επιτυχιών, τον Σον Λέβι, επέστρεψαν με ένα ατελείωτο, κινηματογραφικό μεταμεσονύκτιο χάος, στην 3η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς ταινιών, «Μια Νύχτα στο Μουσείο».

Όταν η μαγεία η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο φύλακας Λάρι (Μπεν Στίλερ) αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, απ’ όλο το φάσμα της παγκόσμιας Ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου. Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές να διασώσουν τη μαγική δύναμη που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα που είχαν ως εκθέματα;

Στην ταινία που διανέμει στην χώρα μας η εταιρεία Odeon, παίζουν εκτός από τον Μπεν Στίλερ, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις πριν φύγει από τη ζωή, ο Όουεν Ουίλσον και οι Νταν Στίβενς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στιβ Κούγκαν και Ρίκι Τζερβές, οι ήρωες των οποίων θα έρθουν κοντά μέσα από τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων 3.000 χρόνων.

Στην ταινία που θα δούμε στους Ελληνικούς κινηματογράφους (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) από την ερχόμενη Πέμπτη, ανήμερα τα Χριστούγεννα παίζει σε ένα μικρό ρόλο που έμελλε να είναι και η τελευταία του εμφάνιση καθώς έφυγε από την ζωή τον περασμένο Απρίλιο, ο παλαίμαχος Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρούνει.

Ο Σον Λέβι δήλωσε ότι καθοριστικό ρόλο στη σειρά ταινιών παίζει η παρουσία του Μπεν Στίλερ. «Ο Μπεν δεν είναι μόνο ένας φαινομενικά καλός καλλιτέχνης, ο οποίος πάντα αναζητάει το καλύτερο και τον διακατέχει μια φοβερά θετική ενέργεια. Ο Μπεν έχει αφήσει το υποκριτικό του στίγμα σε αυτές τις ταινίες».

Ο Μπεν Στίλερ στην καινούρια ταινία, υποδύεται εκτός από το φύλακα Λάρι Ντέιλ και τον Νεάντερταλ σωσία του Λάρι, τον Λααα. «Αυτός ο χαρακτήρας βγάζει μία αθωότητα», ομολογεί ο Μπεν Στίλερ. «Είναι σαν ένα μικρό παιδί που θέλει απλά την προσοχή και την αγάπη του Λάρι».

«Ο Μπεν είναι τόσο αφοσιωμένος στους χαρακτήρες που υποδύεται και έχει την ικανότητα να “εισχωρεί” εντελώς μέσα στο χαρακτήρα και να τον χτίζει, αφήνοντας τον αληθινό του εαυτό απ’ έξω», ανέφερε ο σκηνοθέτης Σον Λέβι.

Ο αξέχαστος κωμικός ηθοποιός Ρόμπιν Ούλιαμς υποδύεται τον Τέντι Ρούσβελτ. Για τον Σον Λέβι, το ότι δούλεψε με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς και στις τρεις αυτές ταινίες ήταν μία αξέχαστη εμπειρία. «Ήμουν θαυμαστής του Ρόμπιν, πολύ καιρό πριν τον σκηνοθετήσω. Επίσης, είχα την τιμή κατά τη διάρκεια όλων αυτών των γυρισμάτων να γίνουμε και φίλοι. Η καρδιά και το χιούμορ του έλαμψαν μέσα από την ερμηνεία του ως Τέντι Ρούσβελτ, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων».

Τέντι Ρούσβελτ: Πολύ πριν γίνει κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο, ο Τέντι (Θίοντορ) Ρούσβελτ ήταν ο 26ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και γνωστός για τα ενδιαφέροντα και επιτεύγματα του. «Το να επιστρέψω ως Ρούσβελτ ήταν θαυμάσιο» είχε δηλώσει ο Ουίλιαμς.  Αυτός ο δυναμικός άνθρωπος δεν ήταν μόνο Πρόεδρος, αλλά και νατουραλιστής, κυνηγός, συγγραφέας, σπουδαίος μάγειρας. Με χαροποιεί το γεγονός ότι, βλέποντας την ταινία, τα παιδιά θα αναρωτηθούν ποιος ήταν ο Ρούσβελτ και θα καταλάβουν ότι δεν είναι απλά άγαλμα, αλλά πραγματικός άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα».

Μαζί με τον Ουίλιαμς επέστρεψαν στην νέα ταινία οι Όουεν Ουίλσον και Στιβ Κούγκαν, το εκπληκτικό δίδυμο, σε μορφή μινιατούρας. Είναι οι πιο μικροί – σε μέγεθος – χαρακτήρες, που έχουν όμως την πιο δυνατή φιλία μεταξύ τους.

«Υπήρξε ένα κενό στη σχέση μας. Ξεκινήσαμε ως αντίπαλοι και τώρα η σχέση αυτή έχει εξελιχθεί περισσότερο σε φιλική. Είναι περίεργο που έχουμε μία τόσο δυνατή φιλία, καθώς οι χαρακτήρες μας προέρχονται από τελείως διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα και εποχές. Εμείς δίνουμε ουσιαστικά μία δόση κωμωδίας σε μία οικογενειακή ταινία.», λέει ο Ουίλσον.

Τζεντεντάια Σμιθ (Όουεν Ουίλσον): Είναι ένας μικροσκοπικός καουμπόης στην αίθουσα με τις μινιατούρες. Ο Τζεντεντάια είναι πιο θρασύς, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με το χαρακτήρα του Οκτάβιου, που είναι πιο ευγενής.

Οκτάβιος (Στιβ Κούγκαν): Ο μικροσκοπικός Ρωμαίος στρατηγός, είναι ο πρώτος από τους μεγάλους αυτοκράτορες της Ρώμης, που ηγήθηκε της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για 40 χρόνια.

Ένας άλλος βετεράνος του Μουσείου, είναι ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Emmy, κωμικός ηθοποιός Ρίκι Τζερβές, ο οποίος επιστρέφει ως Μακφί, ο επικεφαλής του μουσείου και το αδέξιο και εκκεντρικό αφεντικό του Λάρι. Ο ίδιος υπερηφανεύεται για την αίσθηση του χιούμορ που δεν διαθέτει, ενώ θέλει να πιστώνεται ότι καλό γίνεται μέσα στο μουσείο και ας μην το έχει κάνει ο ίδιος.

Τα νέα πρόσωπα

Όταν ο Λάρι και η συμμορία αιχμαλωτίζονται στην αίθουσα όπου είναι η έκθεση για την «Ιστορία και τον Μύθο του Μεσαίωνα», ένας ιππότης κάνει την εμφάνιση του. Το ρόλο του ιππότη Λάνσελοτ – η επιτομή της γενναιότητας -  υποδύεται ο Νταν Στίβενς, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τη Βρετανική τηλεοπτική σειρά "Downton Abbey". Ο θρυλικός ιππότης της Στρογγυλής Τραπέζης, ο Λάνσελοτ αγαπά την αναζήτηση και παραξενεύεται όταν ζωντανεύει μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Λάρι και την υπόλοιπη συμμορία.

Ένα άλλο νέο πρόσωπο στην ταινία είναι η Τίλι, μία νυχτοφύλακας του Βρετανικού Μουσείου. Η Τίλι κάθεται έξω από το μουσείο σε ένα φυλάκιο, μιλάει στο τηλέφωνο και που και που “ρίχνει” και κανένα υπνάκο. Τη νύχτα που ο Λάρι και Λααα επισκέπτονται το Βρετανικό Μουσείο, η Τίλι θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ  περισσότερη περιπέτεια από ό,τι είχε φανταστεί. Την υποδύεται η Αυστραλιανή κωμικός Ρέμπελ Ουίλσον, γνωστή από τις ταινίες “Bridesmaids - Φιλενάδες” και “Pitch Perfect”.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Κίνγκσλεϊ (“Gandhi”, Οι Αθόρυβοι), πρωταγωνιστεί στην ταινία ως Μερενκάρε, πατέρας του Ακμένρα και Φαραώ του Νείλου. Ο Μερενκάρε ήθελε να κρατήσει την οικογένειά του για πάντα μαζί αλλά όταν μια βρετανική αρχαιολογική αποστολή στη δεκαετία του 1930 ανακάλυψε τους τάφους τους στην Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ ο γιός του εστάλη στη Νέα Υόρκη. «Απόλαυσα πολύ τη συνεργασία μου με τον Σον Λέβι και τον Μπεν Στίλερ», ανέφερε ο Κίνγκσλει.

Οι σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας Ιστορίας λοιπόν ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια και μόνο νύχτα, με σκοπό να παραμείνουν "ζωντανοί"!

*Η παραγωγή είναι των Κρις Κολόμπους και Σον Λέβι και η μουσική του Άλαν Σιλβέστρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture