Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Χαρτων Μνήμες"

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Χαρτων Μνήμες"

Του Χρήστου Πατούχα

Το χρωστάω εδώ και αρκετές εβδομάδες. Να αναφερθώ στην εξαίρετη πρωτοβουλία και στην πολύ αξιέπαινη πράξη, της σύνταξης και της επιμέλειας του βιβλίου «Χαρτών Μνήμες», από τους Δημοτικούς υπαλλήλους, την Διευθύντρια για χρόνια του Πολεοδομικού Σχεδιασμού κυρία Ελένη Αλεξοπούλου και τον κύριο Στέλιο Σταματίου, επίσης υπάλληλο στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Η διαδικασία παρουσίασης του βιβλίου, δεν επέτρεψε να τοποθετηθεί κανένας πλην του κ. Δημάρχου.

Για αυτόν τον λόγο, ίσως θα ήταν σκόπιμο το βιβλίο να παρουσιαστεί και σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένα τιμητικό αφιέρωμα, για δύο ανθρώπους που τιμούν στην κυριολεξία τον ρόλο του δημόσιου λειτουργού.

Σε μια περίοδο παρακμής, εκτεταμένης υποβάθμισης από πολλούς εργαζόμενους του ρόλου και της αποστολής τους, αλλά και συστηματικής συκοφάντησης του συνόλου των εργαζομένων  από την Πολιτεία.

Ναι! Υπάρχουν ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις! Υπάρχουν επιστήμονες με απόλυτη αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και της επιστήμης τους. Υπάρχουν άνθρωποι, πρόθυμοι να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάτι που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής προσφοράς.

Γνωρίζω την κυρία Ελένη Αλεξοπούλου, από την συμμετοχή μου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Επισημαίνω την απόλυτη γνώση της για το Σχέδιο Πόλης, την απόλυτη επιστημονική της επάρκεια. Κυρίως την άοκνη προσπάθεια της, να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου, ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες των αποχαρακτηρισμών και των επανιδιωτικοποιήσεων δημόσιων ή κοινόχρηστων χώρων. Γνωρίζω λιγότερο τον κύριο Σταματίου,  αλλά έχω αποκομίσει όλα τα στοιχεία επιστημονικής σοβαρότητας, εργατικότητας και αφοσίωσης που διαθέτει.

Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια, για δύο ανθρώπους, που με πολύ αποτελεσματικό τρόπο συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ιστορίας της πόλης μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις