Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή και χαμός με το διπλοπαρκάρισμα-Χωρίς επιπλέον δρομολόγια τα αστικά λεωφορεία - Πώς κινήθηκε η αγορά

Πάτρα:Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή και χα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δοκιμάστηκε η υπομονή των οδηγών

Κοσμοσυρροή διαπιστώθηκε το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Πάτρας, το τελευταίο πριν τα Χριστούγεννα. Η αγορά, ως γνωστόν λειτούργησε χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να κατέβει στο κέντρο για βόλτα, για καφέ και κάποιες αγορές. Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος και η αγορά έδειχνε να ζεσταίνεται, αλλά περισσότερο στο κλίμα και λιγότερο στις αγορές.

Ωστόσο έγινε το αναμενόμενο σε επίπεδο κυκλοφοριακού. Το διπλοπαρκάρισμα ήταν έντονο και η υπομονή οδηγών δοκιμάστηκε. Ωστόσο ακόμα κι αν κάποιος ήθελε να αποφύγει να φτάσει στο κέντρο με το αυτοκίνητο δεν είχε και πολλά περιθώρια, καθώς όπως καταγγέλλεται στο thebest.gr τα αστικά λεωφορεία κινήθηκαν με βάση το πρόγραμμα μιας οποιασδήποτε άλλης Κυριακής, εκτός εορταστικής περιόδου, που η αγορά είναι κλειστή. Εκτός από τα αραιά δρομολόγια , τις Κυριακές, κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν λειτουργούν (4 για Αρόη, 11 για πάρκινγκ Ηρώων Πολυτεχνείου)

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος το Αστικό ΚΤΕΛ θα έπρεπε να τροποποιήσει το πρόγραμμα των δρομολογίων , τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο. "Εμείς ενημερώνουμε τους φορείς για το εορταστικό ωράριο. Θα έπρεπε να υπάρχουν πιο συχνά δρομολόγια , ιδιαίτερα για περιοχές που απέχουν από το κέντρο πχ. Παραλία, Βραχναίικα" δηλώνει ο κ Ρώρος και προσθέτει ότι το πρόβλημα της στάθμευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί. "Δεν έχουμε δει ακόμα μέτρα από τη δημοτική αρχή γιατί καλό είναι να μην πληρώνεις παρκόμετρα αλλά πρέπει κι ο καταναλωτής να βρίσκει θέση στάθμευσης".

Πώς κινήθηκε η αγορά

Ως προς το "ταμείο" της Κυριακής ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας τονίζει ότι ζεστάθηκε κάπως η αγορά , υπήρξε ένα θετικό σημάδι αλλά "αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να καλυφθούν τα ελλείμματα του προηγούμενου διαστήματος καθώς οι έμποροι φέτος είναι πιο βαθιά χρεωμένοι", ενώ μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν να είναι χειρότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο , καθώς υπάρχει πτώση γύρω στο 20 με 25%, όπως εξηγεί ο Γιώργος Ρώρος.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις