Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μετράνε τα "κουκιά"-Έως 168 ψήφους περιμένουν στη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Όλα τα σενάρια

Μετράνε τα "κουκιά"-Έως 168 ψή...

Δύσκολη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παρά το άνοιγμα Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε άνοιγμα με το διάγγελμα του ευελπιστώντας σε εκλογή Προέρου της Δημοκρατίας , κάτι που όπως φαίνεται παραμένει δύσκολο.

Μετά το άνοιγμα Σαμαρά τα δεδομένα άλλαξαν σε ό,τι αφορά αρκετούς βουλευτές που περίμεναν μέχρι χθες μια κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης.Τα πάντα είναι ανοιχτά, ωστόσο μετά τη βάση των 160 βουλευτών της πρώτης ψηφοφορίας η κυβέρνησης μοιάζει να έχει ήδη κερδίσει της ψήφους των κυρίων Μελά, Κουράκου και Οικονόμου.Μάλλον θετική είναι επίσης η κατεύθυνση, αν και δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, των βουλευτών Ιατρίδη, Γιοβανόπουλου και Κασαπίδη.

Στο Μαξίμου ελπίζουν οι περισσότεροι από τους παραπάνω βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, ενώ υπολογίζουν, αν και δεν αναφέρουν ονόματα, ότι ακόμη 2 ως 3 βουλευτές μπορεί να πουν το “ναι” στην ψηφοφορία αύριο.

Όπως και να 'χει όμως και στη δεύτερη ψηφοφορία, αύριο το πρωί, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και πάλι, ακόμη και αν υπολογίσει κανείς τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ο αριθμός δεν ξεπερνάει το 170 ή το 172.

Κάπως έτσι τα βλέμματα γυρίζουν ξανά προς τη μεριά των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, στους 22 βουλευτές των κομμάτων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, όμως λόγω της πόλωσης των τριών τελευταίων ημερών θεωρείται απίθανο να “σπάσουν” τη γραμμή.

Τα τελευταία 24ωρα και ειδικά τις τελευταίες ώρες μετά το άνοιγμα Σαμαρά ακούστηκε και πάλι το όνομα του Φώτη Κουβέλη, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές που του πρότειναν να δεχθεί να είναι υποψήφιος εισέπραξαν και πάλι άρνηση. Κάπως έτσι και με δεδομένο ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ δύσκολα θα αλλάξει στάση μετά την υπόθεση Χαϊκάλη αυτή την ώρα οι κάλπες των εθνικών εκλογών μάλλον θα πρέπει να βγαίνουν από τις αποθήκες...

 

Πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις