Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Ξαναλειτουργεί ο παλιός αξονικός στο ΠΓΝΠ - Σε 3,5 μέρες η μεταφορά του- Στις αρχές Ιανουαρίου η λειτουργία του νέου

Πάτρα:Ξαναλειτουργεί ο παλιός αξονικός σ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου υπολογίζεται η λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου

Ξαναλειτουργεί μετά την μετεγκατάστασή του ο υπάρχων αξονικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί ,για τις ανάγκες μεταφοράς του σε άλλο χώρο, λόγω της έλευσης του νέου αξονικού, από το μεσημέρι της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου έως τη το βράδυ της Παρασκευής, καθώς όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Διοικητής  του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος από τη 1 το βράδυ της Παρασκευής το απεικονιστικό μηχάνημα τέθηκε ξανά  σε λειτουργία.

Αυτές τις μέρες το νοσοκομείο δεν διέθετε δυνατότητα αξονικής τομογραφίας με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αρχικά είχε υπολογιστεί διάστημα 10 ημερών για τη μεταφορά του, ωστόσο, όπως είχε δηλώσει ο κ. Μπονάνος θα καταβαλλόταν προσπάθεια το διάστημα αυτό να είναι μικρότερο. Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 3,5 μόλις μέρες.

«Πραγματικά καταβλήθηκε προσπάθεια το μηχάνημα να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα παρότι η μετεγκατάσταση δεν είναι απλή υπόθεση. Τέτοιου είδους  μηχανήματα είναι ευαίσθητα, χρειάζεται να ρυθμιστούν ξανά και το δωμάτιο στο οποίο τοποθετούνται χρειάζεται επίσης ειδική προετοιμασία. Σε 3,5 μέρες ο αξονικός τομογράφος στο ΠΓΝΠ ξαναλειτούργησε και έφυγε το ιδιωτικό ασθενοφόρο. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε κάποιοι άνθρωποι  να δουλέψουν για 24ωρα και ιδιαίτερα ο ακτινοφυσικός Γεράσιμος Μεσσάρης.   θα πρέπει να ντρέπονται που κινδυνολόγησαν για ιδιωτικοποίηση της υγείας. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου πει σε ποιο δημόσιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και επαναλειτουργήσει αξονικός τομογράφος σε 3,5 μέρες. Κι αυτό μας το είπαν οι εταιρείες δεν το λέω εγώ, τις οποίες πιέσαμε για επιτάχυνση των διαδικασιών για να μην μείνει πολλές μέρες το νοσοκομείο χωρίς απεικονιστικό μηχάνημα» δηλώνει ο κ. Μπονάνος.

Ο νέος σύγχρονος τομογράφος σύμφωνα με  τον Διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου θα λειτουργήσει στις 5, 6 Ιανουαρίου, ενώ ο νέος μαγνητικός τομογράφος αναμένεται να φτάσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις 7 Ιανουαρίου και η λειτουργία του προσδιορίζεται στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Επιπλέον ο Διοικητής ευχαριστεί για τη συνεργασία  τις ημέρες που ο αξονικός του Ρίου βρισκόταν εκτός λειτουργίας τον Διοικητή του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας Απόστολο Λέτσιο και τους εργαζόμενους του ακτινολογικού τμήματος.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Μέρες ταλαιπωρίας στο Νοσοκομείο του Ρίου – Ο αξονικός τομογράφος βγαίνει ξανά εκτός για ένα δεκαήμερο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being