Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στο θεατράκι Αγορά της Πάτρας η τελευταία παράσταση του έργου "Ορφέας στο Μπαρ"

Απόψε στο θεατράκι Αγορά της Πάτρας η τε...

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μαλαμή

Έχει πάει πολύ καλά στον σχεδόν ένα μήνα που έχει ανέβει και παίζεται στην σκηνή του θεάτρου Αγορά, στην οδό Καραισκάκη 149 στην Πάτρα, μετά την Πατρέως, με θετικά σχόλια από το κοινό και ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση θεατών.

Ο λόγος για την καινούρια αξιόλογη θεατρική προσπάθεια της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης, το έργο «Ορφέας στο Μπαρ» της Χλόης Κουτσουμπέλη που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Μαλαμή και σήμερα Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στις 21.30 έχει προγραμματιστεί να γίνει η τελευταία παράσταση.

Στην επίσημη πρεμιέρα που είχε γίνει στις 5 Δεκεμβρίου 2014 και είχε προσκληθεί και η συγγραφέας Χλόη Κουτσουμπέλη, είχαν παραστεί μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης, καθηγήτρια φιλόλογος Ευγενία Αρβανίτη μετά του συζύγου της δικηγόρου Κώστα Παλαιολόγου, η πρώην δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Σταματιάδου που είναι μέλος στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Ανδρέας Τερζής, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ο Μίλτος Παπλάς από την θεατρική ομάδα «Υποκριτές», κ.α.

Η ομάδα του θεάτρου Αγορά της Πάτρας (η Αγορά έχει μία ιστορία κοντά 25 χρόνων) προσπάθησε αυτή τη φορά να ξεφύγει από το κλασικό ύφος που συνήθως την χαρακτηρίζει στις επιλογές της, επιλέγοντας ένα σύγχρονο κείμενο, της Θεσσαλονικιάς ποιήτριας και συγγραφέως Χλόης Κουτσουμπέλη, το οποίο και παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη.

Η συγγραφέας μιλά σε αυτό, για την αποξένωση των ανθρωπίνων σχέσεων, τη μοναχικότητα και εν τέλει τον έρωτα μιας χρήσης. Το κεντρικό πρόσωπο της παράστασης, ο Ορέστης, ένας νάρκισσος που αδυνατεί να ερωτευτεί μια απλή καθημερινή γυναίκα και φαντασιώνεται ανύπαρκτα σχήματα, κατεβαίνει κάθε μέρα τα σκαλοπάτια ενός μπαρ στο οποίο παίζει πιάνο και βυθίζεται στον προσωπικό του Άδη.

Η δεύτερη συνάντηση του με το πρόσωπο που φαντασιώνεται, την Άννα, τη γυναίκα που στη ζωή του αντιπροσωπεύει μια μοιραία συνάντηση, οδηγείται σε καταστροφή. Αδυνατεί να την ακολουθήσει στην καθημερινότητα της. Τη διώχνει.

Η Άννα φωνάζει, «γιατί δεν αντέχεις την αλήθεια μου...».

Μάταια όμως… Καταλήγει στον έρωτα της μιας βραδιάς. “Εσύ δε θα ρωτήσεις το όνομά μας;” φωνάζει μία από τις τυχαίες. “Δεν το χρειάζομαι...” απαντά...

Η νέκρωση πλήρης. Ο Ορέστης – Ορφέας πλέον κατεβαίνει τον προσωπικό του Άδη...

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο : Χλόη Κουτσουμπέλη

Σκηνοθεσία : Κώστας Μαλαμής

Σκηνικό : Θάνος Μπαλαφούτης

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι :

Ορφέας : Κανελλάκης Σπύρος

Άννα : Κανελλάκη Θεανώ

Γυναίκα : Πισμοπούλου Ελένη

Γυναίκα : Μάρκου Γεωργία

Γυναίκα : Κύρα Μουμλάντζε

Μπάρμαν : Αβραντινής Χρήστος.

Κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του θεάτρου τις μέρες των παραστάσεων (2610-223884) και ώρα 19.00 – 21.00 ή στο κινητό 6972-657656.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View