Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο στρατηγείο του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζονται για νέο κόμμα

Στο στρατηγείο του Γιώργου Παπανδρέου ετ...

Ποιοι συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό

Ο Γ. Παπανδρέου καθημερινά συζητά με αρκετά στελέχη και πρώην υπουργούς στο γραφείο του στο ίδρυμα Α. Παπανδρέου. Εκει βρίσκεται το "στρατηγείο" του και εκεί κάνει όλες τις απαραίτητες συναντήσεις.

Καθημερινά βρίσκεται με στελέχη που απηχούν τις αποψεις του. Με τους κυρίους Γ. Παναγιωτακόπουλο, Α. Μακρυπίδη, Γ. Διαμαντίδη, Μ. Παπαϊωάννου, και τις κυρίες Μ. Κοππά και Α. Ποδηματά. Συναντήσεις εχει και με τους βουλευτές Θ. Μωραϊτη, Φ. Σαχινίδη, το πρωην προεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο και άλλα στελέχη απο την υπόλοιπη Ελλάδα. Γ. Πεταλωτή , Σ. Ξυνίδη, ενώ συναντήθηκε και με συνδικαλιστικά στελέχη. Τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλο.

Η "Α" βρέθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην οδό Πειραιώς στο ίδρυμα Α. Παπανδρέου. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα άμεσα σχέδια του, και ζητήσαμε να εχουμε και φωτογραφίες απο το "στρατηγείο" του. Ευγενής οπως πάντα και διαχυτικός:

"Τι περισσότερο να πω. Έχω πει τις απόψεις και τις θέσεις μου για όλα", μας απαντούσε. Αλλά ως εκεί. Στη συνέχεια σήκωσε το τηλέφωνο και εκεί τελείωσαν όλα.

Βρήκαμε την ευκαιρία όμως να μιλήσουμε με κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες, για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή, να μας πουν τι τους έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Να θυμηθείτε, ότι την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, είχε συνεργαστεί με τον Σταύρο Δήμα για τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης και εκείνη η συνεργασία ήταν αποδοτική. Αυτό λέει αρκετά. Τώρα σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υποψηφιότητά του..."

Και πως εκτιμά τα πράγματα;

"Αν κάτι λέει συνεχώς, είναι συναίνεση. Συναίνεση για τον ΠτΔ, συναίνεση για την διακυβέρνηση της χώρας και την αντιμετώπιση των μεγάλων διακυβευμάτων που έχουμε μπροστά μας με προοδευτικό τρόπο, για να πάμε μπροστά. Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό και δεν επικρατήσει ως γνώμονας το εθνικό συμφέρον και μόνον, τότε το αδιέξοδο θα εντείνεται."

Την επόμενη της πρώτης ψηφοφορίας επανήλθαμε. Τι λέει τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου;

"Ό,τι έχει πει με την πρότασή του, επιβεβαιώνεται απολύτως. Τι άλλο χρειάζεται να πει κανείς;"

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες απο διάφορους άλλους συνομιλητές του, αποκομίζουν την εντύπωση οτι πολύ γρήγορα, και αναλόγως με τις εξελίξεις απο την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφασεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στις 29 Δεκεμβρίου νέος πρόεδρος δημοκρατίας και προκηρυχθούν εκλογές τότε, την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 30 του μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφασεις δημιουργώντας οπως ολα δείχνουν νεο πολιτικό φορέα. Θα ονομάζεται ή θα περιλαμβάνει τις λέξεις "σοσιαλιστικό κίνημα" και τη λέξη "Ελλάδα", εκτος και αν την τελευταία στιγμή αλλάξουν τα πάντα

 

Η προετοιμασία που γίνεται αυτή την ώρα, λέγεται πως ειναι για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. 428 υποψήφιους χρειάζεται να εχει σε ολη την Ελλάδα στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και οπως διαβεβαιώνουν τους έχει. Απο εκείνους που συζητούν οτι θα ειναι μαζι του υποψήφιοι, ειναι ο Φ. Σαχινίδης , Θ. Μωραϊτης , Μιχ. Καρχιμακης, Φ. Πετσάλνικος πιθανότητα στο επικρατείας αλλά και ορισμένοι ισως πρώην υπουργοί του. Γ. Ραγκούσης, Γ. Πεταλωτής κ.α.

Υπάρχουν ομως και ενστάσεις για το εγχείρημα του νέου κόμματος. Τρεις συνεργάτες του διαφωνούν με την δημιουργία πολιτικού φορέα και διάσπασης στην ουσία με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μετέχουν στις συζητήσεις που γίνονται ο Παύλος Γερουλάνος , ο πρωην συνεργάτης του στο Μέγαρο Μαξίμου Νίκος Αθανασάκης, και ο πρωην υφυπουργός του , Μανόλης Όθωνας. Και οι τρεις διατηρούν επιφυλλαξεις.

Ταυτόχρονα απο τις συζητήσεις που εχει με ορισμένα άλλα στελέχη οπως για παράδειγμα τον συνεργάτη της Φ. Γεννηματά, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκύπτει οτι πρέπει να υπάρξει αρκετή συζήτηση ακόμη ετσι ωστε να μην επαναληφθούν λαθη του παρελθόντος στο μοντέλο της ηγεσίας.

Στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει τελικά δικό του κόμμα , είτε γιατί εξελέγη προεδρος δημοκρατίας που πραγματικά το θέλει και απομακρύνονται οι εθνικές εκλογές , είτε για αλλους λόγους δεν μπορεί ο ιδιος να προχωρήσει, τότε ειναι πιθανό το επόμενο διάστημα να ζητήσει απο τον κ. Βενιζέλο επίσπευση των κομματικών διαδικασιών για συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας απο τη βάση.

 

Πηγή: egiakoumis.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις