Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα σενάρια για την δεύτερη ψηφοφορία - Η 10άδα των ανεξάρτητων βουλευτών στους οποίους "ποντάρει" η κυβέρνηση

Τα σενάρια για την δεύτερη ψηφοφορία - Η...

Υπό το φως των αποκαλύψεων Χαίκάλη

Σε ένα ιδιαιτέρως πολωμένο σκηνικό πρόκειται να λάβει χώρα η δεύτερη πλειοψηφία της προεδρικής εκλογής μετά τις βαρύνουσας σημασίας καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, βάζοντας …φωτιά στο ήδη εύθραυστο πολιτικό σκηνικό.

Η σημερινή απολογία του φερόμενου ως μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο στον αρμόδιο εισαγγελέα, στην οποία φέρεται να είπε ότι ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και σε αυτόν φέρεται να ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη μετατροπή της πολιτικής ζωής σε …ζούγκλα όπου θα κυριαρχήσουν η λάσπη, οι συκοφαντίες και οι αβάσιμες καταγγελίες οι οποίες ως μόνο στόχο έχουν τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ακαριαία αντίδρασή του το βράδυ της Παρασκευής με την υποβολή μήνυσης κατά του Πάυλου Χαϊκάλη, όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ενέπλεξε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του. Ίδια στάση πρόκειται να κρατήσει από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός σε όποιον εμπλέξει ξανά το όνομά του σε αυτή την υπόθεση την οποία φέρεται σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες να την χαρακτηρίζει ως αθλιότητα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους για το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουν ότι πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Καμμένος είχε πρωταγωνιστεί σε ανάλογη σοβαρότητας υπόθεση, όταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου είχε καταγγείλει για απόπειρα δωροδοκίας έναν άνεργο ομογενή από τη Βόρεια Ήπειρο.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης θεωρούν ότι ο κ. Καμμένος προέβη σε αυτές τις καταγγελίες προκειμένου να…φρενάρει βουλευτές του κόμματος του που σκεπτόταν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επαναφέροντας και πάλι στο προσκήνιο τις θεωρίες περί «κουμπαρά».

Ενώ τα κυβερνητικά πυρά δέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας καθώς υιοθέτησε άκριτα τις καταγγελίες πριν επιβεβαιωθούν από την Δικαιοσύνη. Παράλληλα, κάνουν λόγο για ένα …βρώμικο παιχνίδι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φέρεται να παίζει με τους θεσμούς και να υποκινεί το κλίμα αυτό μετά και τις δηλώσεις Παραστατίδη – Βουδούρη (οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με ΣΥΡΙΖΑ)οι οποίοι μίλησαν για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών οι οποία στην πρώτη ψηφοφορία στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου διακρίνουν ότι με το σημερινό κλίμα που επικρατεί είναι δύσκολη η εύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας, εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι όλες αυτές οι καταγγελίες τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα καταπέσουν δημιουργώντας νέα δεδομένα στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η 10αδα των ανεξάρτητων βουλευτών στους οποίους "ποντάρει" η κυβέρνηση

Ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας η οποία σε μεγάλο βαθμό θα δείξει αν θα εκλεγεί νέος πρόεδρος η θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση στοχεύει σε μια δεκάδα ανεξάρτητων βουλευτών οι οποίοι αν και στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν «παρών» ή επέλεξαν την αποχή φέρονται να φλερτάρουν με το «ναι». Στην ομάδα των «10» ανήκουν οι Β. Οικονόμου, Μ. Ιατρίδη, Γ. Κουράκος, Γ. Κασαπίδης, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος, Χρ. Αλεξόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Π. Μελάς.

Η δεκάδα αυτών των βουλευτών είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την πορεία της τρίτης προεδρικής εκλογής και θα αυξήσει ή θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την σημερινή Βουλή.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στις καθαρές λύσεις» ωστόσο δεν δείχνουν αρνητικοί να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών, ενώ χαρακτηρίζουν «υπονομευτική» την πρόταση για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Παράλληλα, απορρίπτουν τα σενάρια περί αλλαγής υποψηφιότητας δηλώντας κατηγορηματικά ότι και στην τρίτη ψηφοφορία η κυβέρνηση θα πάει με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Βέβαια στο πρωθυπουργικό επιτελείο του πρωθυπουργού κυριαρχούν εκτιμήσεις ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η ΝΔ μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να περάσει ακόμα και μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας αυτή θα είναι μικρή και δεν υπάρχουν πολλές «γκρίνιες», ενώ ποντάρουν και στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις