Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Γηροκομειό: Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Γηροκομειό: Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτι...

Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γηροκομειού «Παναγία η Γηροκομήτισσα»

Ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο τριήμερο θα περάσουν όσοι βρεθούν και συμμετάσχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο προσφυγικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομειού «Παναγία η Γηροκομήτισσα», επί της πλατείας Κυδωνιάτη, από χθες μέχρι και την Κυριακή.

Πρόκειται για την πλατεία που είναι αφιερωμένη στο όνομα του πρώτου πρόσφυγα από Μ. Ασία, που εγκαταστάθηκε στην σημερινή συνοικία Γηροκομειού Πατρών.

Εκεί ο Σύλλογος, εκ των ενόντων και με την συνεισφορά των συνοίκων έχει στήσει ένα ιδιαίτερο σύνολο από ξύλινα οικήματα που στεγάζουν παζάρι με ένα σωρό από παιχνίδια που κάνουν τους μικρούς να χαίρονται και τους μεγάλους που τα συνοδεύουν να ζουν στιγμές ξενοιασάς.

Για τον σκοπό αυτού του τριημέρου, που η πρώτη του μέρα πέρασε με παντομίμες αφιερωμένες στην χαρά των παιδιών μίλησε στο Istologio G. Mosxou η πρόεδρος Ντίνα Παπάκου, η οποία είπε:

Στο παράπηγμα με τους λουκουμάδες. «Θέλουμε κι εφέτος με αυτή την διοργάνωση να τονίσουμε πως στην ζωή μας υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνουμε, πέρα από την καθημερινότητα, που όλοι μας βιώνουμε.

Να βρεθούμε σε αυτή την πλατεία και να μιλήσουμε μεταξύ μας για ότι μας ευχαριστεί ή μας προβληματίζει. Να δώσουμε χαρά στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε. Θέατρο, τραγούδι, παντομίμα θα μας διασκεδάσουνε, διότι μέρες γιορτινές που είναι τα έχουμε ανάγκη. Κι εφέτος με τα όσα ακούμε γύρω μας, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ανάγκη να ξεφύγουμε από το νοσηρό κλίμα της τρομοκράτησης, που επιχειρείται. Επιμένουμε ότι υπάρχει και η κοινωνία…» κατάληξε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομειού.

Γι αυτό καλεί τους Πατρινούς και ιδιαίτερα τους απογόνους προσφύγων να συνεχίσουν και φέτος καθώς η στήριξη που προσφέρουν στον Σύλλογο, του δίνει την δύναμη να εμπλουτίσει το χριστουγεννιάτικο τριήμερο που λήγει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014.

Θα επισκεφτούν το Σπίτι του Αηβασίλη, ο οποίος περιμένει τα παιδάκια να του δώσουν προσωπικά το γράμμα με το δώρο που θέλουν να τους μοιράσει την παραμονή της γιορτής του, θα θαυμάσουν την Χιονάτη με τους 7 Νάνους ανάμεσα στα χιονισμένα δέντρα, θα χαϊδέψουν τα τετράποδα που βρίσκονται στο παχνί μπροστά στη Θεία Γέννηση, θα φωτογραφηθούν δίπλα στα κουκλόσπιτα που βρίσκονται πάνω στην πλατεία και θα γλυκαθούν με λουκουμάδες ζεστούς, βγαλμένους την ίδια ώρα που θα τους ζητήσουν, ενώ οι μεγάλοι θα ζεσταίνονται υπαίθρια με τις δύο μεγάλες ξυλόσομπες, που πρόσφερε για την περίσταση ο πρόσφυγας Μελέτης Αϊβαλιώτης και επικουρικά με τσιπουράκι ή κρασί ζεστό που προσφέρει ο Σύλλογος από το ξύλινο παράπηγμα. Κι αν πεινάσουν υπάρχουν και χοντόκ έναντι ενός ευρώ!

Σπεύσατε λοιπόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View