Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα

Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τ...

Στο ΟΑΚΑ το οποίο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα για βόμβα

O Παναθηναϊκός έχασε στο θρίλερ ΟΑΚΑ 67-80 από την πρωτοπόρο του 3ου ομίλου Μπαρτσελόνα και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν στο Τοπ-16 της διοργάνωσης, όπου και θα ξανασυναντηθούν, αφού με βάση την κατάταξή τους θα συνεχίσουν στον 5ο όμιλο.

Στον Παναθηναϊκό κόστισε πολύ η απουσία του ηγέτη και οργανωτή του παιχνιδιού του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ στον αντίποδα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον έκανε ύστερα από μήνες ντεμπούτο στους ''πράσινους'', σημειώνοντας τέσσερις πόντους.

Οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στα ''γρανάζια'' της καταλανικής άμυνας στο πρώτο δεκάλεπτο, περίοδος στην οποία οι ''μπλαουγκράνα'' οικοδόμησαν διαφορά 11 πόντων (10-21). Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβάνοβιτς ήταν άστοχοι, υστερούσαν στην οργάνωση, ενώ στις ρακέτες οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα (Λάμπε, Τόμας, Τόμιτς) δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα.

Στο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν μπροστά με 40-23 και ουσιαστικά το παιχνίδι είχε κριθεί, με το... σασπένς να έγκειται στο αν ο αγώνας θα συνεχιζόταν μετά την εκκένωση του σταδίου και τον έλεγχο της αστυνομίας για την ύπαρξη βόμβας, σενάριο που τελικώς αποδείχθηκε μια πολύ κακόγουστη φάρσα.

Η αμυντική βελτίωση των ''πράσινων'' σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο του Αντώνη Φώτση επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει επιμέρους σκορ 15-7 και να μειώσει στο 25΄ σε 38-47, για να πάρει τη σκυτάλη ο Τζέιμς Γκιστ και οι γηπεδούχοι να ρίξουν τη διαφορά στους 6 πόντους στο 27΄ (47-53). Την κρίσιμη στιγμή, ωστόσο, στο παιχνίδι του πρωταθλητή Ελλάδας εμφανίστηκαν εκ νέου τα λάθη και η αστοχία και η Μπαρτσελόνα με σερί 7-0 μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πάλι στο +13 (47-60), για να τελειώσει το παιχνίδι με την ίδια διαφορά (80-67).

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports