Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομπάμα: Λάθος της Sony η αναβολή της πρεμιέρας της ταινίας The Interview για τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Ομπάμα: Λάθος της Sony η αναβολή της πρε...

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Χαβάη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εφ’όλης της ύλης από τον Λευκό Οίκο.

Από τις δηλώσεις του δε θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές στην ιστορική ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, την κυβερνοεπίθεση της Βορείου Κορέας κατά της εταιρίας Sony, την πολιτική γύρω από το μεταναστευτικό, τις τεταμένες επαφές με τη Ρωσία, αλλά και την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

Ξεκινώντας την παραδοσιακή συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος χαριτολογώντας παρατήρησε ότι η αίθουσα ήταν πλήρης από δημοσιογράφους και απευθυνόμενος σε αυτούς είπε: «Το μόνο που ζητώ για τα Χριστούγεννα είναι οι ερωτήσεις σας».



Αρχικά μίλησε για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, επισημαίνοντας πως ο καινούριος χρόνος έρχεται την ώρα που έχει ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και δήλωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέφεραν 11 εκατ. θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι η Αμερική κυριαρχεί στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για την επιχείρηση σε Ιράκ και Συρία κατά των θέσεων τζιχαντιστών, την κρίση στη Μέση Ανατολή, την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Αμερική καθοδηγεί έναν «διεθνή έλεγχο της ρωσικής επίθεσης» στον κόσμο.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του συνεργαστεί με το Κογκρέσο και παρότι προέβλεψε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες, δήλωσε σίγουρος για την έκβαση των συνομιλιών.

Την ίδια στιγμή, είπε πως νιώθει δραστήριος μπροστά στις προοπτικές του ερχόμενου έτους και ευχήθηκε στους δημοσιογράφους καλές γιορτές πριν απαντήσει στις ερωτήσεις τους.



Η πρώτη από αυτές αφορούσε στην κυβερνοεπίθεση κατά της Sony, για την οποία ο Ομπάμα δήλωσε πως πολλοί ήταν όσοι επλήγησαν από την διαρροή της ταινίας «The Interview» και χαρακτήρισε «λάθος» την απόφαση ακύρωσης της προβολής της.

«Όσο βελτιωνόμαστε εμείς, άλλο τόσο θα βελτιώνονται και οι χάκερς και θα προκαλούν πρόβλημα. Δε μπορεί να έχουμε μία κοινωνία όπου κάπου ένας δικτάτορας μπορεί να επιβάλει λογοκρισία στις ΗΠΑ. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει αν προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σκεφτείτε αν στη θέση αυτής της επίθεσης, κάποιος εισέβαλε στα γραφεία και κατέστρεφε υπολογιστές», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος επισήμανε πως αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα, αν και ανάλογα περιστατικά δεν πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής μας εξαιτίας του φόβου της τρομοκρατίας και αναφέρθηκε στην τραγωδία του Μαραθωνίου της Βοστώνης, όπου οι αδελφοί Τσαρνάεφ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως πίσω από την επίθεση κρύβεται η Βόρειος Κορέα, τονίζοντας πως θα απαντήσει τη σωστή στιγμή, ενώ πρόσθεσε πως θα επιθυμούσε τα στελέχη της Sony να επικοινωνούσαν μαζί του πριν αποφασίσουν να αποσύρουν την ταινία από τις αίθουσες.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις