Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε 5 αίθουσες των Ster Cinemas, στην Πάτρα προβάλλεται το τρίτο και τελευταίο φιλμ του "Χόμπιτ"

Σε 5 αίθουσες των Ster Cinemas, στην Πάτ...

Οι Πατρινοί φαν της ταινίας ήδη έδωσαν ζωηρό παρών από την πρώτη κιόλας μέρα, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε 5 συνολικά αίθουσες των Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα προβάλλεται το τελευταίο και πιο συναρπαστικό μέρος του έπους φαντασίας σε σκηνοθεσία του Νεοζηλανδού Πίτερ Τζάκσον, «Χόμπιτ» από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης οι Πατρινοί φαν (είναι πολλοί) του υπέροχου κόσμου της Μέσης Γης, του λογοτεχνικού σύμπαν του Τόλκιν και της ευφάνταστης σκηνοθεσίας του βραβευμένου με Όσκαρ Πίτερ Τζάκσον έδωσαν δυναμικό παρών στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε ενώ η κίνηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη το σαββατοκύριακο και μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το τρίτο μέρος του «Χόμπιτ», έχει ως τίτλο «Η Μάχη των πέντε στρατών» και όπως μαρτυρά, επίκεντρο της δράσης είναι ακριβώς δύο εντυπωσιακές μάχες και αναμετρήσεις!

Ο Τζάκσον όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, εικονοποίησε αριστοτεχνικά τον αβυσσαλέο λογοτεχνικό κόσμο του Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν και μας σύστησε μυθικά πλάσματα, όπως τα τριχοπόδαρα χόμπιτ, τους ξεροκέφαλους νάνους, τα απολλώνιας ομορφιάς και πνεύματος ξωτικά, τα μοχθηρά και άσχημα στην όψη Ορκ και τους πανίσχυρους μάγους όπως τον Γκάνταλφ (στον ρόλο ο Ίαν Μακ Κέλεν).

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις κυριότερες επιρροές για τον Βρετανό συγγραφέα και πανεπιστημιακό καθηγητή Τόλκιν ήταν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Οι θανατηφόροι «μεγάλοι μηχανισμοί» της εξουσίας, ο φθόνος ως σκοτεινή παρόρμηση και η γκροτέσκα βία φώλιασαν από την αρχή στο φανταστικό σύμπαν της Μέσης Γης. Ο Πίτερ Τζάκσον απλώς έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Ακίρα Κουροσάβα, ο Ιάπωνας βιρτουόζος που έδωσε στο Σαιξπηρικό μύθο τη μορφή «πειραγμένου» έπους με τον «Θρόνο του Αίματος» και το «Ραν», όπως εύστοχα σημειώνει το Αθηνόραμα.

Ο Νεοζηλανδός Πίτερ Τζάκσον έχει υπογράψει ως γνωστό την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» επίσης του Τόλκιν. Το «Χόμπιτ» είχε γραφτεί πιο πριν και αποτελεί ένα είδος προοιμίου – prequel του «Άρχοντα – Lord of the Rings».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάρτιν Φρίμαν, Λιούκ Έβανς, Ίαν ΜακΚέλεν, Εβάντζελιν Λίλι, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Ορλάντο Μπλουμ αλλά και η αιθέρια 2 φορές τιμημένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ.

Σύμφωνα με το στόρι, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τον δράκο Νοσφιστή, άνθρωποι, νάνοι και ξωτικά είναι έτοιμοι πλέον να πολεμήσουν μεταξύ τους για το θησαυρό του Μοναχικού Βουνού, όταν δέχονται επίθεση από μια γιγαντιαία στρατιά Ορκ. Τώρα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενωθούν μπροστά στον κοινό εχθρό…

*Η ταινία διανέμεται από την Village Films. Προβάλλεται και τρισδιάστατη.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture