Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Το γιορτινό bazaar των Αεροπροσκόπων το σαββατοκύριακο στην Πάτρα

 Το γιορτινό bazaar των Αεροπροσκόπων το...

Στην πλατεία Γεωργίου - Θα λειτουργήσει παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί, το καθιερωμένο πλέον, Εορταστικό Προσκοπικό Παζάρι του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πάτρας στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» της πλατείας Βασ. Γεωργίου Α’, προς οικονομική ενίσχυση του Συστήματος.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου «θα βρείτε χειροποίητες δημιουργίες, δωράκια, στολίδια, γούρια, κοσμήματα, πρωτότυπες κατασκευές, εορταστικές κάρτες, κ.λπ. όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι και φαντασία από τα παιδιά αλλά και τους γονείς του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πάτρας».

Παράλληλα θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των "100 χρόνων Προσκοπισμού στην Πάτρα" και η συλλογή φαρμακευτικού υλικού, τροφίμων και ρουχισμού για την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τους "Γιατρούς του κόσμου" και την Ι.Μ. Πατρών.

Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πάτρας βρίσκεται στην οδό Παναχαϊκού 8 στα Ψηλά Αλώνια και με χαρά περιμένει νέους φίλους «…να παίξουν μαζί το Προσκοπικό παιχνίδι…!»

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου, όπου και υπάγεται το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Πάτρας, τα μέλη μας αριθμούν κοντά στα 1500 άτομα που δρουν στην περιοχή μας, σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, οι Πρόσκοποι κάθε ηλικίας, αριθμούν πάνω από 25.000 άτομα, καθιστώντας έτσι τον Προσκοπισμό ως την μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση σ΄ όλη την επικράτεια.

Στόχος του Προσκοπισμού από ιδρύσεώς του (1910), η εξωσχολική ενασχόληση των παιδιών ηλικίας 7 ετών και άνω, με ολοκληρωμένες δράσεις στη φύση, στην πόλη, στον πολιτισμό και στα γράμματα, μέσα από άρτια παιδαγωγικά προγράμματα που αναπτύσσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παρουσιάζοντας καινοτόμες προτάσεις που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του σύγχρονου παιδιού.

"Στο κοινωνικό μας έργο, αρωγοί στέκονται κατ΄ επανάληψη δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις, ιδιώτες και φιλοπρόσκοποι που ακούραστα στηρίζουν την προσπάθειά μας σε βάθος χρόνου", όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View