Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου στην Πάτρα -Που να πάτε, τι να δείτε, τι να ακούσετε

 Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου στην Πάτρ...

Ξεχωρίζουν η παράσταση "Effect" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αλλά και το live των Kadebostany, που είναι δημιούργημα ενός Ελβετού μουσικού παραγωγού

Με τα Χριστούγεννα προ των θυρών πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το γιορτινό αυτό σαββατοκύριακο στην πόλη της Πάτρας.

Ξεκινώντας από το θέατρο, σπεύστε στο θεατράκι Αγορά της οδού Καραισκάκη 149 για να δείτε το έργο «Ορφέας στο bar» της Χλόης Κουτσουμπέλη σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή. Το σαββατοκύριακο θα δοθούν οι δύο τελευταίες παραστάσεις, στις 21.30.

Το έργο μιλά με ευρηματικό τρόπο για την σύγχρονη αποξένωση στις ανθρώπινες σχέσεις.

Πιο δίπλα στο Act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, ξεκίνησε να παρουσιάζεται «Το κρυφό ευαγγέλιο» που αποτελείται από 4 μικρές ιστορίες βγαλμένες από τις σελίδες της Βίβλου. Την σκηνοθεσία, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, υπεύθυνος του act. Στις 21.30 το σαββατοκύριακο.

Δύο τελευταίες παραστάσεις και για το έργο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη στις «Γραμμές Τέχνης», στην οδό Μαιζώνος 271. Στις 21.30 το Σάββατο και στις 20.00 την Κυριακή.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ανέβει το Aγγλικό έργο «Effect, Τομογραφία του έρωτα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σε πανελλήνια μάλιστα πρώτη με τους Αντώνη Καρυστινό, Άννα Μάσχα και τους Καλλιόπη Παναγιωτίδου και Μάνο Στεφανάκη. Το Σάββατο υπάρχει διπλή παράσταση στις 18.00 και στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.00.

Στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι στην Καρόλου και Σανταρόζα 7, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το σαββατοκύριακο στις 21.00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum» του Χάινριχ Μπολ σε διασκευή και σκηνοθεσία της ταλαντούχας δημιουργού και συνεργάτιδας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ελεάνας Τσίχλη.

Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, το Σάββατο στις 21.30, θα παιχθεί το «Όνειρο στο Κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με τον ταλαντούχο ηθοποιό Θεμιστοκλή Καρποδίνη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας το Σάββατο μετά τις 11 το πρωί μπροστά από το καφέ City της πλατείας Γεωργίου οργανώνει μία γιορτινή φιλανθρωπική εκδήλωση με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων αλλά και το γκρουπ Κάπως Έτσι, η φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Πατρών, κ.α.

Το Σάββατο στις 20.30 το βράδυ στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίο θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο του Ομίλου της Πολυφωνικής Χορωδίας με συνολικά 350 συμμετέχοντες. Γκεστ – καλεσμένη η καταπληκτική σοπράνο της Λυρικής Σκηνής που μάλιστα κατάγεται από το Ρίο, Βασιλική Καραγιάννη.

Χριστουγεννιάτικο event πάντως έχει προγραμματίσει και ο ιστορικός μουσικός όμιλος της Πάτρας, η Πατραική Μαντολινάτα την Κυριακή 21/12/2014 στις 8 το βράδυ στο Επίκεντρο+. Στην μουσική βραδιά θα συμεμτάσχουν το Γυναικείο Φωνητικό σύνολο Αντηχώ, η παιδική χορωδία της Μαντολινάτας και η Παιδική φιλαρμονική ορχήστρα της Ναυπάκτου.

Μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο Επίκεντρο+, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων όπου καλεσμένα είναι τα παιδιά όλων των δημοσιογράφων της περιοχής. Θα μοιραστούν δώρα και τα παιδιά θα δουν την όμορφη παιδική παραγωγή του Επίκεντρο+, την παράσταση «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν μεταξύ άλλων ο Τζίμης Πολίτης και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος που είναι σπουδαίος τραγουδιστής. Η παράσταση παίζεται και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Οι Kadebostany θα δώσουν ένα μοναδικό live την Κυριακή 21/12/2014 μετά τις 21.00 στο Λιθογραφείον.

Ακόμα η παιδική παράσταση «Πήτερ Μπαμ, funny magic show» παρουσιάζεται στις 17.30 το απόγευμα την Κυριακή στο act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου.

Στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2015 η έκθεση – εικαστικό πρότζεκτ «Μοιραζόμαστε την τέχνη…». Παράλληλα στον χώρο της έκθεσης θα φιλοξενηθούν και τα υπέροχα γούρια για το νέο έτος 2015 που σχεδίασε αποκλειστικά για την Cube η Πατρινή δημιουργός και αγαπητή συνάδελφος δημοσιογράφος Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου.

Μην ξεχνάμε επίσης το εξαιρετικό εικαστικό φεστιβάλ RE-culture III της Art in Progress που απλώνεται στην Αγορά Αργύρη, το Σκαγιοπούλειο όπου πρωτοστατεί η έκθεση των έργων τέχνης της συλλογής του Σωτήρη Φέλιου και στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά. Το RE-culture III ρίχνει αυλαία στις 28 Δεκεμβρίου 2014.

Μία όμορφη παιδική δράση τέλος έχει προγραμματιστεί στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου το πρωί (στις 10.30 και στις 12 το μεσημέρι). Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας καλεί τα παιδιά να ακούσουν την χαριτωμένη ιστορία του καλικάντζαρου Βερβελούδη!

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture