Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «μάχη» του μελομακάρονου και της δίπλας στην Πάτρα - Έφτασαν και τα 14 ευρώ τα μελομακάρονα και τα 16 οι δίπλες!

Η «μάχη» του μελομακάρονου και της δίπλα...

Από αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες πάντως καταβάλλεται η προσπάθεια για όσο το δυνατόν υψηλή ποιότητα υλικών και προσιτής τιμής

Κρίση υπάρχει και μάλιστα μεγάλη στην ελληνική κοινωνία και με το ρευστό πολιτικό σκηνικό λόγω και της Προεδρικής εκλογής τα πράγματα μοιάζουν να χειροτερεύουν.

Την ίδια ώρα αλαλούμ γίνεται με τις τιμές με κάποια περιζήτητα είδη των γιορτών των Χριστουγέννων όπως τα παραδοσιακά γλυκά της εποχής, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες σε πολλές περιπτώσεις να έχουν όχι «γλυκές» τιμές αλλά αντίθετα…αλμυρές!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr παρατηρείται μία διάσταση τιμών μεταξύ των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων, με τα αρτοποιεία να έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις λίγο πιο προσιτές τιμές σε σχέση με ορισμένα ζαχαροπλαστεία αναφορικά με τα γλυκά των γιορτών. Καταβάλλεται απ’ όλους προσπάθεια για καλές τιμές καθώς όλοι κατανοούν το οικονομικό ζόρι του κόσμου, ωστόσο ακούσαμε σε κάποιες περιπτώσεις τα μελομακάρονα να φτάνουν και στα 14 ευρώ το κιλό (η μέση πάντως τιμή σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία κυμαίνεται στα 10-11 ευρώ το κιλό, χωρίς να λείπουν και οι χαμηλότερες τιμές ιδίως σε γλυκίσματα που διατίθενται σε σούπερ μάρκετ).

Η αλήθεια είναι ότι όπως υποστηρίζουν ζαχαροπλάστες που έχουν μία λίγο υψηλότερη τιμή, πως η τιμή εξαρτάται και από την όσο καλύτερη ποιότητα υλικών που βάζει κάποιος καθώς και από το ότι ορισμένα υλικά όπως π.χ. το καρύδι είναι πιο ακριβά.

Οι δίπλες από την άλλη για άλλη μία χρονιά είναι το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό με τις τιμές να «παλατζάρουν» από τα 10 και 12 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις να πιάνουν «ταβάνι» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην αγορά της Πάτρας διατίθενται σε κάποια μαγαζιά ακόμη και στην τιμή των 16 ευρώ αλλά και των 19! Για την τελευταία τιμή δεν βάζουμε και όρκο! Τουλάχιστον λίγο πιο φτηνοί είναι οι κουραμπιέδες που συμβολίζουν με την ζάχαρη άχνη τους το χιόνι των ημερών!

Πάντως πολλές νοικοκυρές και οι νεότερες σε ηλικία παρακινήθηκαν να πάρουν τα υλικά (αλεύρι, κανέλλα, καρύδι, κ.α.) και να φτιάξουν τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά τους στο σπίτι, πολλές γυναίκες μάλιστα το έχουν έθιμο να σμίγουν και να ετοιμάζουν παρέα τα γλυκά τους.

Αφήστε που ψήνοντας τα γλυκά στο σπίτι, μπορεί μεν να καις ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο μοσχομυρίζει και το σπίτι και έχεις την ικανοποίηση πως μπήκες στο πνεύμα της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου μέσα και από την παρασκευή των γλυκισμάτων, των μελομακάρονων και την άλλη εβδομάδα της σπιτικής βασιλόπιτας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις