Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σπείρα είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα – 130 χιλιάδες ευρώ η λεία της

Πάτρα: Σπείρα είχε ρημάξει σπίτια και κα...

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία τέσσερα άτομα και αναζητείται ο πέμπτος

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε διαπράξει τουλάχιστον 29 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα, προχώρησε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης και αναζητούν άλλο ένα. Από την παράνομη δράση τους, οι δράστες είχαν αποκομίσει χρήματα και κλοπιμαία που η αξία τους ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πενταμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης προχθές (17.12.2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερα (4) άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38, 23 και 21 ετών, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός. Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του πέμπτου μέλους της ομάδας, 34χρονου υπηκόου Αλβανίας ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό και τη συστηματική αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας είχαν διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο, συνολικά είκοσι εννέα (29) κλοπές – διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, από τις οποίες οι είκοσι πέντε (25) ήταν σε καταστήματα και οι τέσσερις (4) σε οικίες.

 

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης που είχαν αναπτύξει τα μέλη της ομάδας, επέλεγαν να δρουν κυρίως νυχτερινές ώρες, κατά τις οποίες τα καταστήματα ήταν κλειστά και εισέρχονταν σε αυτά παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία τις εισόδους τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα από το εσωτερικό τους, τα οποία φόρτωναν σε όχημα και διέφευγαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αφαίρεσης μεγάλου αριθμού ελαστικών, ζαντών και πέντε κινητήρων οχημάτων από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με τη ζημιά που προκάλεσαν στον ιδιοκτήτη να ανέρχεται στις (60.000) ευρώ. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 12 προς 13/12/2014 οι δράστες αφού διέρρηξαν παράθυρο του καταστήματος εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ελαστικά ζάντες και κινητήρες αυτοκινήτων τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό όχημα και διέφυγαν.

Επίσης, νυκτερινές ώρες της 18/11/2014 εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων στην Πάτρα, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο τις δύο κλειδαριές της κεντρικής εισόδου  και αφαίρεσαν ρούχα που η αξία τους ανέρχεται στις  (7000) ευρώ.

Όπως προκύπτει, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, οι δράστες έχουν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριοποίησή τους, χρήματα σε μετρητά πάνω από (5.300) ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις (126.000) ευρώ περίπου.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές ως προϊόντα εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ σήμερα θα προσαχθούν στον Ανακριτή.

Η έρευνα, η οποία διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής ομάδας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις