Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πως το κύκλωμα των "νονών" της νύχτας που εξαρθρώθηκε στην Αθήνα εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν στην Πάτρα

Πάτρα:Πως το κύκλωμα των "νονών&quo...

Τι εξετάζει η αστυνομία

Με …sms εκβίαζε καταστηματάρχες το μεγάλο κύκλωμα νονών που αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών από την Δίωξη Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Για την εξάρθρωση της συμμορίας καθοριστική ήταν η κατάθεση μιας γυναίκας, ιδιοκτήτριας καταστήματος στου Ρέντη, η οποία ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει θύμα του κυκλώματος προστατών από το 2001 και είχε πληρώσει συνολικά 97.000 ευρώ στους εκβιαστές!

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο μέλη αυτής της συμμορίας να εμπλέκονται σε τουλάχιστον πέντε «συμβόλαια θανάτου», την περίοδο 2005-2011, στην Αθήνα αλλά και στην Πάτρα για ορισμένα από τα οποία μάλιστα έχουν κατηγορηθεί άλλα άτομα.

Ως αμοιβή για ορισμένες εκτελέσεις προσδιοριζόταν το ποσό των 50.000 ευρώ.

Αυτά είναι μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση της συμμορίας που περιέχονται στην δικογραφία της υπόθεσης και την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονταν συνολικά 13 άτομα (4 Ελληνες και εννιά Αλβανοί, ηλικίας από 26 έως 42 ετών) ενώ αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζεται ένας 42χρονος κρατούμενος σε περιφερειακή φυλακή που έχει κατηγορηθεί έξι φορές, την περίοδο 1999 μέχρι σήμερα, για απόπειρες ανθρωποκτονιών, για τραυματισμό αστυνομικού, για εκβιάσεις, για οπλοκατοχή κι άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι μπράβοι εμφανίζονταν με τα ψευδώνυμα «Τζίμης», «Αρμάντο», «Αλμπέρτο», «Μπένι». Ένα από τα βασικά μέλη της συμμορίας είχε κινητό τηλέφωνο στο όνομα ενός 28χρονου Βέλγου διαπιστώθηκε ότι είναι ανύπαρκτο πρόσωπο ο οποίος εμφανιζόταν σαν κάτοχος 176 τηλεφωνικών αριθμών!

Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις καταστηματαρχών αλλά και τις παρακολουθήσεις, εμφανίζονταν στους ιδιοκτήτες και έλεγαν «γεια σου είμαι από την ομάδα του κρατούμενου (σ.σ. ανέφεραν το όνομα του αρχηγού της συμμορίας). Καλό το μαγαζί. Είναι σε καλό σημείο. Θα δουλέψει καλά. Για την καλή λειτουργία του μαγαζιού (!!) και να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον θα βοηθήσουμε». Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά «όταν ένα μαγαζί πάει καλά έτσι παίζεται το έργο, ας είναι και ψιλικατζίδικο. Μην αγχώνεσαι (!) Αν έλθει οποιοσδήποτε από άλλη ομάδα θα του πεις ότι τα παιδιά του (κατονομαζόμενου) κρατουμένου είναι εδώ».

Στη συνέχεια δε τον συμβούλευαν, όπως μνημονεύεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ,«πρόσεξε μην έλθει κανένας από το Εκβιαστών (σ.σ. δηλαδή την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ) και αν αρχίσουν να κάνουν περίεργες ερωτήσεις να τους πεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Μάλιστα ο ίδιος ο κρατούμενος, αρχηγός του κυκλώματος, φερόταν να …φώναζε από την επαρχιακή φυλακή ότι «πες τους στον Πειραιά μόνο εγώ».

Ολοι οι διακανονισμοί για την καταβολή των χρημάτων, για να μην γίνονται αντιληπτές και καταγράφονται οι επισκέψεις των μπράβων στα μαγαζιά, γίνονταν με sms με ραντεβού σε άλλους χώρους. Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται ότι ένας από τους μπράβους ανέφερε, σε μία επίδειξη άνεσης, σε εκβιαζόμενο ότι «εγώ δεν έχω πρόβλημα. Αν θέλεις δίνουμε ραντεβού για τα λεφτά και έξω από τη ΓΑΔΑ»!

Στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ακόμη ότι παρότι κανένα από τα μέλη της συμμορίας δεν εμφανιζόταν να έχει οποιαδήποτε εργασία διατηρούσε πολυτελή αυτοκίνητα και είχαν μεγάλη οικονομική άνεση. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν διαπιστώθηκε με ποιο τρόπο τα μέλη του κυκλώματος «ξέπλεναν» τα χρήματά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις