Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ηλείας για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ηλείας γι...

Ζητάει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες από την έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει, επίσης, πως είναι αναγκαίο για να αποτραπούν μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα να προχωρήσουν άμεσα τα έργα καθαρισμού των τάφρων και των λαγκαδιών και να ενισχυθεί το έργο των ΤΟΕΒ της Ηλείας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στην Ηλεία σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες μετά την πολύωρη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου της Ηλείας.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Μυρσίνης, λόγω του χειμάρρου Ανισάτου αλλά και στα Λεχαινά, στο Κουρτέσι, στη Βάρδα, στα Καλύβια Βαρθολομιού και στο Βαρθολομιό.

Πέρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα ακαθάριστα λαγκάδια και οι φραγμένες μεγάλες αποστραγγιστικές τάφροι δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, επιτείνοντας τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες των οποίων οι υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες επλήγησαν από την κακοκαιρία;

2.    Ως προς τον καθαρισμό των τάφρων αλλά και των λαγκαδιών, θα αναλάβετε πρωτοβουλία συντονισμού των φορέων ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες;

3.    Ποια μέτρα θα ληφθούν για την στήριξη του έργου των ΤΟΕΒ της Ηλείας;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις