Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ μελέτησαν με τα σώματά τους την παράκτια ζώνη - ΔΕΙΤΕ το πανέμορφο ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολ...

Στόχος τους ο κοινωνικός βελονισμός του πολίτη

H παράκτια ζώνη της Πάτρας και ειδικά η περιοχή του Πελεκάνου έλκει ως εφαλτήριο μία εφήμερη κατοίκηση και επαναπροσδιορισμό του βλέμματος προς τη θάλασσα. Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας μελέτησαν με τα σώματά τους τον χώρο ως ένα τόπο για να δράσουν, να παίξουν και να μοιραστούν.

Η διαδικασία του βιώματος και η καταγραφή της ήταν και η έναρξη των μελετών / δράσεων τους. Η περιπλάνηση των σωμάτων θα υποστηρίξει, διαψεύσει, προκαλέσει, επιβάλει και εξελιχθεί μαζί με το χώρο σε μια κατάσταση ανακάλυψης για μια διαφορετική ποιητική θέαση.

Ο χώρος ίσταται, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ανάγκη αναπαράστασης αλλά διαλόγου με τις λειτουργίες, αισθαντικές ποιότητες και ποσοτικές αναλογίες που δημιουργούν την ισορροπία συνέργειας του τόπου, της δράσης και του θεατή/συμμετέχοντα.

Ο στόχος είναι ο κοινωνικός βελονισμός του πολίτη ώστε ο επιθετικός προσδιορισμός κοινωνικός να ενδύσει τον τυχαίο περαστικό. Ένα ενεργό υποκείμενο που αναλαμβάνει δράση και αποφεύγει την παθητική κατανάλωση των γεγονότων.

 

Υπάρχει αλήθεια η παράκτια ζώνη της Πάτρας;
Ποιό είναι το όριο της ορατότητά της;
Αντώνης Βολανάκης

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη δράση: Ephemeral Habitus

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight