Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς γιατρούς η Ιθάκη- Οι γνωστοί Πατρινοί εθελοντές που μας συγκίνησαν και έδωσαν ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού- ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς γιατρούς η Ιθάκη- Οι γνωστοί Πατρι...

Δημήτρης Κούκουρας, Πέτρος Καραμανάκος, Γρηγόρης Μαρκέτος, Ελευθέριος Φωκαέας, Ευάγγελος Παπαδέας και Γιώργος Μανωλέσος

Η εθελοντική ομάδα «Χέρι Χέρι» δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή». Εδώ και λίγο καιρό εγκαινίασε συνεργασία με διακεκριμένους επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας που θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης γιατροί από την Πάτρα πήγαν εθελοντικά στην Ιθάκη για να εξετάσουν μέσα σε 3 ημέρες, τους κατοίκους.

«Αισθανόμουν θλίψη στη διάρκεια του ταξιδιού για την ανάγκη που παρίσταται να πρέπει οι γονείς να βασιστούν στην εθελοντική προσφορά για να εξεταστούν τα παιδιά τους» λέει ο παιδίατρος Γρηγόρης Μαρκέτος, στη δημοσιογράφο Ελίζα Καλίτση. Μόλις έφθασε στο νησί έσπευσε να εξετάσει τον μικρό Διονύση που επι πέντε ημέρες ψηνόταν στον πυρετό.

Οι γονείς του ήταν έτοιμοι μέσα στη νύχτα να πληρώσουν 200 ευρώ για να μεταφέρουν το παιδί με θαλάσσιο ταξί στην Κεφαλονιά.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετειχαν στην αποστολή οι Δημήτρης Κούκουρας, Πέτρος Καραμανάκος, Γρηγόρης Μαρκέτος, Ελευθέριος Φωκαέας, Ευάγγελος Παπαδέας και Γιώργος Μανωλέσος.

Επίσης να προσθέσουμε πως στο Κέντρο Υγείας του νησιού της Ιθάκης δίνει καθημερινά τον αγώνα της προσφέροντας τις νοσηλευτικές της υπηρεσίες, η Πατρινή στην καταγωγή νοσηλεύτρια Βιβή Παναγιωτακοπούλου, η οποία επίσης μίλησε στην κάμερα του Mega και την δημοσιογράφο Ελίζα Καλίτση. Η Βιβή Παναγιωτακοπούλου που έχει τελειώσει το ΑΤΕΙ Αθήνας και δουλεύει εδώ και περίπου 5 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν κλίβανους για να αποστειρώνουν γάζες και ιατρικά εργαλεία.

Το ρεπορτάζ μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την περασμένη Τρίτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΛΙΖΑΣ ΚΑΛΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MEGA  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις