Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα - Το «Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» στο Λιθογραφείον από το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτισμού

Πάτρα - Το «Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» στο ...

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων στις 17.00

Το «Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» είναι μία παραμυθένια ιστορία μικρού μήκους, ιδιαίτερα συγκινητική από τον Δανό ποιητή και συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η ιστορία αφορά στα όνειρα και στην ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου παιδιού, που μέσα στο κρύο, κάποια Χριστούγεννα ανάβει τα λιγοστά σπίρτα του σε μία γωνιά μίας μεγάλης πόλης, για να ζεσταθεί. Το παραμύθι εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845.

Το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα» θα παρουσιάσει σε μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή το θεατρικό εργαστήρι του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού που εδρεύει στην Πάτρα, στις 23 Δεκεμβρίου 2014, μετά τις 5 το απόγευμα, στο χώρο του Λιθογραφείον, στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Η παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» παρουσιάστηκε από το εργαστήρι του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μιχαλοπούλου και την Τετάρτη 17/12/2014 στην Γηριατρική Εταιρεία Πατρών (Ν. Εθνική οδός Πατρών – Αθηνών 9) στις 18:00.

Στο Λιθογραφείον στις 23/12/204 η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κι άλλα δρώμενα ενώ η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ, τα 2 εκ των οποίων θα διατεθούν από κάθε εισιτήριο για την στήριξη και ενίσχυση του έργου του "Χαμόγελου του παιδιού".

Όπως αναφέρεται στο σάιτ του Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμού, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που μαστίζουν πλέον την κάθε ελληνική οικογένεια, το κέντρο αποφάσισε να σταθεί δίπλα στον κόσμο και να μην επιτρέψει την μετατροπή των ξένων γλωσσών και της πολιτιστικής ανάπτυξης σε είδος πολυτελείας. Αντίθετα, με την ευαισθητοποιημένη και κατάλληλα προσαρμοσμένη στον καθένα οικονομική πολιτική του, δίνει την δυνατότητα σε κάθε μαθητή να έχει πρόσβαση στην γνώση και τον πολιτισμό.

Έτσι, για την φετινή σχολική χρονιά, η βοήθειά του είναι πολυεπίπεδη παρέχοντας  δωρεάν τμήματα αγγλικής γλώσσας Prejunior για μαθητές από 5 – 7 ετών, τμήματα γαλλικής γλώσσας Preparatoire για μαθητές Δ’ & Ε’ δημοτικού, δωρεάν βιβλία για όλους τους μαθητές της juniorA, δωρεάν μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View