Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Συγχαρητήρια!!

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Συγχαρητήρια!!

Του Θεόδωρου Πολυζώη, Βιολόγου

Συγχαρητήρια μεν, αλλά η πρώτη κίνησή σας με βρήκε αντίθετο. Πρώτα σχεδιάζουμε λύσεις για την κυκλοφορία και μετά, όταν θα είμαστε έτοιμοι, τις εφαρμόζουμε και καταργούμε (ενδεχομένως) τα παρκόμετρα (έχοντας εισπράξει και τα σχετικά)!

Πρέπει αρχικά να πω ότι σας εκτιμώ κι ας μην σας γνωρίζω, προσωπικά. Επίσης οφείλω να πω ότι από καιρό έχω εγκαταλείψει την ενασχόλησή μου με τη δημόσια ζωή της πόλης. Για προσωπικούς λόγους δεν ενδιαφέρομαι για αξιώματα, περγαμηνές κτλ. Αλλά ζω στην Πάτρα τα τελευταία 40 χρόνια, κι έχω μερικές απλές σκέψεις, που ενδεχομένως θα βρείτε ενδιαφέρουσες, αν δεν τις έχετε προβλέψει, ήδη.

1. Τη δημιουργία Γραφείου υποστήριξης των φοιτητών και όχι μόνο για όσους μετακομίζουν στην πόλη μας.

2. Την προμήθεια 10 γερανών (ή την χρησιμοποίηση/ενοικίασή τους από άλλες εταιρείες) για την δραστική λύση στο πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος. Ενδεχομένως και σε συνεννόηση με/ή παραχώρηση στην Τροχαία. Και πέρα από τις κλήσεις να χρεώνεται και η μεταφορά των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων σε παρκιγκ!! (ας πονέσουμε και λίγο!...)

3. Την άμεση δραστηριοποίηση του Δήμου στο θέμα της αναρχίας των τραπεζοκαθισμάτων, που όλο και επεκτείνονται, σε βάρος πεζών και ποδηλατιστών (βράδυ με ποδήλατο δεν περνιέται η Τριών Ναυάρχων)!

4. Την άμεση επιδιόρθωση των πεζοδρομίων της πόλης: πλακάκια που λείπουν, σχάρες, τρύπες, άδειες θέσεις δέντρων κτλ. Επόμενη κίνηση η δενδροφύτευσή τους.

5. Την τοποθέτηση καμιά 20ριά καμερών σε κάθε κοιμητήριο γιατί το «θέρισμα» των κρίκων και λοιπών υλικών κτλ. από τα μνήματα έχει παραγίνει!....

6. Την ίδρυση Αστικού Περιβαλλοντικού Κέντρου Πάτρας, που είναι όνειρό μας από το 1993 (επισυνάπτεται, μαζί με σχετική δημοσίευση). Σημειώνω ότι είχαν ενδιαφερθεί, οι προκάτοχοί σας, χωρίς όμως συνέχεια: κ.κ. Καράβολας & Φλωράτος, όπως και ο κ. Καπράλος, αντινομάρχης Παιδείας, τότε…

7. Την αποφασιστική και σταδιακή πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης πχ. σε ένα εξάμηνο, κι ας μην έχουν πλακοστρωθεί οι δρόμοι!...

8. Επίσης σχεδιάστε μια σοβαρή εμπλοκή του Δήμου με τις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικές, πιο γρήγορες, πιο φτηνές, πιο εξυπηρετικές για τους κατοίκους της πόλης.

9. Γίνετε κήρυκας της καλαισθησίας της πόλης με διάφορες κινήσεις π.χ. σαν αυτές των Ιωαννίνων, που γέμισαν με χρώμα, χάρις στο εντυπωσιακό project Gradient «From Gray to Color Scale». (Η ομάδα Multi art Projects διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στο δρόμο με συμμετοχή 40 και πλέον καλλιτεχνών: τοιχογραφίες, graffiti κτλ.).

10. Στην Πάτρα, ως γνωστόν, διαθέτουμε πολλά ερασιτεχνικά & ημιεπαγγελματικά μουσικά γκρουπ, όπως και αρκετές πλατείες στις γειτονιές. Δεν τα μαζεύετε –τα γκρουπ- να παίζουν ανά ένα σε κάθε πλατεία τα βράδια της Αποκριάς (πχ. Σαββατοκύριακα) & γιατί όχι και πέρα απ’ αυτή;; Μηδαμηνό κόστος θα ζητήσουν και αν το κάνουν!...

11. Επίσης προτείνω την δημιουργία μιας ιστοσελίδας,  στο e-patras, ή ανεξάρτητη(;) από τις δημοτικές υπηρεσίες, στην οποία θα μπορούν οι πολίτες  να αναρτούν παράπονα, υποδείξεις, προτάσεις, σκέψεις και γιατί όχι επαίνους!!

12. Πρωτίστως όμως θεωρώ αναγκαιότατη την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικής συνείδησης στους δημότες. Είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη δραστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Από το πώς οδηγούμε και πώς/πού παρκάρουμε, οδήγηση από δίκυκλα  σε πεζοδρόμια,  ή  αντίθετα   στο   μονόδρομο, το πέταμα σκουπιδιών στο δρόμο, τη μη συμμόρφωση της φορτοεκφόρτωσης για τα καταστήματα, τη μη συμμόρφωση με τους κανόνες ανακύκλωσης κ.ο.κ. Μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομική κρίση, ο σεβασμός στον διπλανό μας δεν κοστίζει!!

à Ειδικά στο τελευταίο, οφείλουμε να ζητήσουμε την αποφασιστική συμβολή των μέσων ενημέρωσης: έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών, ώστε να περνούν σε κάθε ευκαιρία (και με ειδικές εκπομπές) το μήνυμα της κοινωνικής συνείδησης.

Μόνο έτσι, ίσως(;) θα βελτιώσουμε της ποιότητας της ζωής μας στην πόλη που ζούμε και αναπνέουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις