Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους της Αχαϊκής τράπεζας για την πρωτοβουλία Νταβλούρου

Ικανοποίηση στους εργαζόμενους της Αχαϊκ...

Ο βουλευτής κατέθεσε τροπολογία να απορροφηθούν στην Εθνική

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την κατάθεση Τροπολογίας από το βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Νταβλούρο Αθανάσιο, η οποία αφορά την απορρόφηση των εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας από την Εθνική Τράπεζα, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στην Αχαϊκή. Για το ίδιο θέμα, υπενθυμίζουμε, έχει καταθέσει τροπολογία το ΚΚΕ (διαβάστε εδώ).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, στην ανακοίνωσή του, τονίζει τα εξής:

Η έμπρακτη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεται η αδικία που τελέστηκε.

Επιτέλους, μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια, φαίνεται ότι είμαστε κοντά στην οριστική λύση του προβλήματός μας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του κύριου Νταβλούρου και παραθέτουμε την τροπολογία όπως αυτή κατατέθηκε.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας , βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στις 19-3-2012, η ΤτΕ ανακοίνωσε την ανάκληση της άδεις λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και την έθεσε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, παραλείποντας να ακολουθήσει διαδικασία εύρεσης αναδόχου του χαρτοφυλακίου της αλλά και διασφάλισης  των (98) θέσεων των εργαζομένων σ’αυτή, όπως, αντιθέτως, έπραξε στην περίπτωση της ΑΤΕ, όπου ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και τη θέση αυτής σε καθεστώς εκκαθάρισης (27-7-12), συμφώνησε αφενός τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου της στην Τράπεζα Πειραιώς, αφετέρου διασφάλισε τις χιλιάδες θέσεις των εργαζομένων σ’αυτή.

Επειδή η προαναφερόμενη δυσμενής αντιμετώπιση των ελάχιστων εργαζόμενων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, συνιστά κραυγαλέα αδικία και διακριτική αντιμετώπιση, πόσο μάλλον, όταν η απορρόφησή τους από την ανάδοχο της Αχαϊκής, Εθνική Τράπεζα, δεν συνιστά Δημοσιονομικό κόστος, για λόγους που υπαγορεύονται από την κοινή λογική Κράτους Δικαίου, προτείνεται προς ψήφιση η κάτωθι Τροπολογία-Προσθήκη

«Στην Εθνική Τράπεζα που μεταβιβάστηκε το ενεργητικό χαρτοφυλάκιο, της υπό εκκαθάριση Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας μεταφέρονται ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ από το χρόνο μεταβίβασης (19-3-12) και οι εργαζόμενοι σε αυτή (Αχαϊκή), στους οποίους αναγνωρίζονται το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις