Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάνω από 130.000 ΙΧ αναμένεται να τεθούν εκτός κυκλοφορίας με ακινησία για το 2015

Πάνω από 130.000 ΙΧ αναμένεται να τεθούν...

Παραδίδουν μαζικά τις πινακίδες

Απώλειες εσόδων τόσο για το κράτος όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρίες αποτελεί για μία ακόμα χρονιά η δήλωση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

Ηδη μέχρι στιγμής υπερβαίνουν τις 50.000 οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες για την αποφυγή των ιδιοκτητών τους να από τα τέλει κυκλοφορίας του 2015 αλλά και από άλλα έξοδα όπως η ασφάλιση ( που είναι υποχρεωτική) τα καύσιμα και η συντήρηση.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών φοβούνται ότι φέτος ο συνολικός αριθμός των οδηγών που θα παραδώσουν πινακίδες μπορεί να ξεπεράσει τους 135.000, δηλαδή το περσινό αριθμό.

Επιπλέον σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς οι ακινησίες ΙΧ επιφέρουν απώλειες εσόδων για τις ασφαλιστικές εταιρίες και η όποια αντιστάθμιση από τις νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων δεν είναι ικανή να καλύψει τις απώλειες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2014 ο κάτοχος του ΙΧ δεν πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Πηγή: asfalisinet.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά