Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομιλήτρια στην πρώτη διμερή συνάντηση φορέων Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν η Νατάσα Ράγιου

Ομιλήτρια στην πρώτη διμερή συνάντηση φο...

Με θέμα τις διμερείς επιχειρηματικές και πολιτισμικές σχέσεις

Στην πρώτη ετήσια διμερή συνάντηση Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν που διοργάνωσε το Ελληνό – Αζέρικο Κέντρο Νεότητας,  .  συμμετείχε ως ομιλήτρια η Νατάσα Ράγιου, προσκεκλημένη  του Ελληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας  που  πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης με την παρουσία διαμορφωτών πολιτικής, εκπρόσωπων επαγγελματικών ενώσεων, πολιτιστικών φορέων, δικτύων νέων αλλά και επιχειρηματιών και φοιτητών.

Με θέμα τις διμερείς επιχειρηματικές και πολιτισμικές σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των δεσμών σε όλους τους τομείς της διμερούς συνεργασίας, η πρώτη ετήσια συνάντηση σύστησε σε ένα ευρύτερο κοινό τη δραστηριότητα του Ελληνό – Αζερικού Κέντρου Νεότητας που τα τελευταία χρόνια προωθεί τη διμερή συνεργασία μέσα από ένα ευρύ δίκτυο νέων εθελοντών στην Ελλάδα και στο Αζερμπαϊτζάν.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η ΑΕ Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία, κύριος Ράχμαν ΜΟΥΣΤΑΦΑΓΙΕΦ, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, κύριος Στέφανος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κυρία Βάσω ΚΟΛΛΙΑ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κύριος Πάτροκλος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού & τ. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κύριος Αναστάσιος ΛΙΑΣΚΟΣ.

Από τις πλέον ξεχωριστές στιγμές της Ημερίδας ήταν η παρέμβαση της Κoνούλ Σαλίμοβα, διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Αζερμπαϊτζάν & Ειδική Σύμβουλος της Επιτροπής Λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Αγώνων ΒΑΚU 2015, η οποία σε άπταιστα ελληνικά μίλησε για τους 50 μαθητές του κέντρου οι οποίοι μελετούν τον Ελληνικό πολιτισμό και μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Στην εκδήλωση μίλησαν: ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος  Ισίδωρος ΚΟΥΒΕΛΟΣ, η Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης & Πρόεδρος Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "Καλλιπάτειρα", κυρία Κατερίνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,  η δημοσιογράφος και π. βουλευτής Αχαΐας Νατάσα ΡΑΓΙΟΥ , η βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου , ο Πρόεδρος του Ο.ΣΥ κύριος Γιάννης Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν.Ε κύριος Αντρέας ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ και το Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνo – Αζέρικου Οικονομικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Δημήτρης ΡΑΖΗΣ. Από το Αζερμπαϊτζάν στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης  ο Φαρίζ Ισμαηλάντε, Αντιπρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Αζερμπαϊτζάν.

 

Ο πρόεδρος του Ελληνό – Αζέρικου Κέντρου Νεότητας, κύριος Ιωάννης Παπαγρηγορίου, δήλωσε σχετικά:

“Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, διότι καθιερώνουμε την ετήσια συνάντηση Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Είναι μια συνάντηση που εκφράζει στην πράξη την επιθυμία και ανάγκη μεταξύ των δύο χωρών για περεταίρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας. ”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις