Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διαβάστε ποιές είναι οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με τα Time και People

Διαβάστε ποιές είναι οι καλύτερες ταινίε...

Ανάμεσα τους είναι τα φιλμ "Μεγαλώνοντας", "Birdman" και "Το παιχνίδι της μίμησης"

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των καλύτερων της χρονιάς του 2014 που τελειώνει σε λίγες μέρες και αυτήν την εβδομάδα στα καινούρια τους τεύχη δημοσιεύουν αντίστοιχες λίστες τα περιοδικά Time και People.

Ξεχωρίζοντας τον τομέα του κινηματογράφου (το Time κάνει αναφορά από τα πρόσωπα της χρονιάς όπου χαρίζει τον τίτλο στους γιατρούς μαχητές κατά του θανατηφόρου ιού του Έμπολα έως τις τέχνες όπως βιβλίο, τηλεόραση, θέατρο, σινεμά) είδαμε πως οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό είναι οι εξής.

Grand Budapest Hotel, Boyhood – Μεγαλώνοντας (τι κρίμα που η ταινία αυτή δεν παίχθηκε στην Πάτρα), The Lego Movie, Lucy (έκπληξη η επιλογή της ταινίας – περιπέτειας με την Σκάρλετ Γιόχανσον), Goodbye to language του παλαίμαχου Γάλλου δημιουργού Ζαν Λικ Γκοντάρ, στα 84 του χρόνια σήμερα, Jodorowsky’s Dune, αμερικάνικο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Frank Pavich, Nightcrawler με τον Τζέικ Γκίλενχαλ που θα βγει τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, Citizenfour, ντοκιμαντέρ για τον Έντουαρντ Σνόουντεν σε σκηνοθεσία Laura Poitras, Wild Tales –Ιστορίες για Αγρίους από την Αργεντινή σε σκηνοθεσία Ντάμιαν Σιφρόν με τον Ρικάρντο Νταρίν και το «Birdman – H Aπρόσμενη αρετή της Αφέλειας» με τον Μάικλ Κίτον που ήδη προτάθηκε για 7 Χρυσές Σφαίρες και στην Ελλάδα θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 22 Ιανουαρίου 2015.

Επίσης το Time ξεχωρίζει τους ηθοποιούς Τζουλιάν Μουρ και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ότι με τις ερμηνείες τους συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας και τις καλές κριτικές πάνω τους. Η Μουρ για το «Still Alice» και ο Κάμπερμπατς για το «Παιχνίδι της Μίμησης».

Όσο για το περιοδικό People, οι καλύτερες ταινίες για το 2014 κατά τη γνώμη του είναι οι εξής.

Theory of Everything για τον Στίβεν Χώκινγκ, Wild με την Ριζ Γουίδερσπουν, Gone Girl – Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε, Birdman, Guardians of the galaxy, Into the Woods της Ντίσνει, Selma, Boyhood - Μεγαλώνοντας, To Παιχνίδι της Μίμησης και American Sniper του Κλιντ Ίστγουντ.

Καλύτερες ηθοποιοί της χρονιάς σύμφωνα με το People είναι οι Τζουλιάν Μουρ και Τζένιφερ Άνιστον.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture