Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

« Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι» από την PRAKSIS και την ΣΤΕΓΗ PLUS(+)

« Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι» από...

Tην Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00

Το Κέντρο Ημέρας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS και το Κέντρο Φιλοξενίας ευάλωτων πληθυσμών & ασυνόδευτων ανηλίκων ΣΤΕΓΗ PLUS(+), θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 τη  δράση  « Ένα μικρό παιδί ένα μεγάλο ταξίδι».

Η δράση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Ημέρας που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού 38.

Θα διεξαχθούν δρώμενα για παιδιά όπως:

  • Ο Μυλωνάς και οι καλικάντζαροι” από την ομάδα αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιών Μυθοπεριπατητές
  • Ο επιμένων λαχανικά” από την ομάδα κουκλοθέατρου Αμπελοφάσουλα
  • Dont worry be happy”, παράσταση τσίρκο από την ομάδα XSaltibagos

Τέλος, στις 20.00, θα γίνει η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Qadir, ένας Αφγανός Οδυσσέας” της Αννέτας Παπαθανασίου, η οποία θα παραβρεθεί στη δράση και ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μαζί της.

Σκοπός είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση  και η συλλογή ειδών ρουχισμού για την πληθυσμιακή ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Για την συλλογή ειδών, αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αθλητικά, εφηβικά παπούτσια και ρούχα για αγόρια.

Στο σχεδιασμό και την οργάνωση και της δράσης συμμετέχουν το προσωπικό της PRAKSIS και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τις προαναφερθείσες δομές καθώς και οι σπουδαστές της Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον γραφίστα Ηλία Λαμπρόπουλο για την δημιουργία της αφίσας, το ξενοδοχείο Maison Grecque (25ης Μαρτίου 116) και το εστιατόριο Salumeria (Παντανάσσης 27) για την υποστήριξη.

Για την ταινία “Qadir, ένας Αφγανός Οδυσσέας”

Επιστροφή στην πατρίδα. Το οδοιπορικό του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα, που διέφυγε στην Ελλάδα εξαιτίας των Ταλιμπάν. Άφησε πίσω την οικογένειά του, τα αδέρφια του, τους γονείς του, τους φίλους του. Περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα. Διέσχισε τέσσερις χώρες με τα πόδια μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα, όπου ζει σήμερα. Όταν μετά από εννέα χρόνια επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να βρει την οικογένειά του έχει ανάμικτα συναισθήματα, αγωνία, χαρά και φόβο. Η χώρα είναι διαλυμένη και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Οι Ταλιμπάν, το προηγούμενο καθεστώς της χώρας, παρά την ανατροπή τους παραμένουν ενεργοί, οργανώνοντας συχνά επιθέσεις αυτοκτονίας. Η φτώχεια και η ανασφάλεια, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης, εξακολουθεί να υπάρχει στο Αφγανιστάν και δημιουργεί ερωτηματικά στον Καντίρ. Θα παραμείνει στην πατρίδα του, όταν βρει την οικογένειά του, ή θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα; Ο Καντίρ διχάζεται ανάμεσα στους δύο κόσμους, Ανατολή και Δύση. Στην ταινία αποτυπώνεται το αρχέτυπο της επιστροφής στην πατρίδα μέσα από την ιστορία ενός νέου Αφγανού πρόσφυγα.

Mια ανθρώπινη ιστορία γεμάτη αγωνία αλλά και χιούμορ στο σκληρό και πανέμορφο Αφγανιστάν. Μια προσωπική ιστορία που μας αγγίζει όλους γιατί ο Καντίρ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας.

Απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ. Διεθνές Φεστιβάλ Roma Fiction 2008 (Ρώμη),  Διεθνές Φεστιβάλ MiradasDoc (Τενερίφη) και στο Τόκυο της Ιαπωνίας, το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «Japan Prize» στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που διοργανώνεται από το Κρατικό Κανάλι NHK.

 

Συντελεστές:

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς

Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης

Ήχος : Στέφανος Ευθυμίου

Μουσική: Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά

Διεύθυνση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα

Δημοσιογραφική Παραγωγή & Έρευνα: Ιωάννα Μπρατσιάκου

Δημοσιογραφικός Σύμβουλος: Γιώργος Ι. Αλλαμανής

Παραγωγοί: Χάρης Παδουβάς, Φωτεινή Οικονομοπούλου

Παραγωγή: CINEGRAM

Συμπαραγωγή της ΕΡΤ ΑΕ,

Με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Al Jazeera English.

 

 

 

Η PRAKSIS, έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες σε κάθε συνάνθρωπό μας που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως: Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται  από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Ρομά, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οροθετικούς (HIV/AIDS), πάσχοντες από Ηπατίτιδα C και Β, MSM (menhavingsexwithmen), κρατούμενους και αποφυλακισμένους.Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση,  παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C και Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α.) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και αποτελεί το μεγαλύτερο Ανθρωπιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα. Το έργο του βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου,τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους και γενικότερα τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική, φυλετική, θρησκευτική ή ιδεολογική διάκριση. Για την επίτευξη του ανθρωπιστικού του έργου συνεργάζεται με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ε.Ε.Σ. συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων και Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις διεθνούς βοήθειας και την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού.    Στην Ελλάδα, το έργο του Ε.Ε.Σ., το οποίο είναι πολυδιάστατο (κοινωνική πρόνοια, Ιατρονοσηλευτική φροντίδα, αναζήτηση και επανασύνδεση οικογενειών, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών, διάδοση των αρχών Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, προσέλκυση νέων για την προώθηση μέσω του εθελοντισμού των θεμελιωδών αρχών και ανθρωπιστικών αξιών του Κινήματος κλπ) υλοποιείται σε 83 Περιφερειακά Τμήματα και Επιτροπές.

Το Πρόγραμμα (SOAM) «Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα / SupportingOrganisationsthatassistmigrantasylumseekingpopulationinGreece» βασίζεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας στο πεδίο του ασύλου και της μετανάστευσης, το οποίο υπογράφηκε μεταξύ των Δωρητριών Χωρών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και της Ελλάδοςτην 1η Νοεμβρίου 2011. Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ , Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM. Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία των ευάλωτων πληθυσμών μέσω της αύξησης των θέσεων υποδοχής αλλά και της βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις