Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κατάμεστο το Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας και τις δύο βραδιές που έπαιξε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Κατάμεστο το Δημοτικό θέατρο Απόλλων της...

Η ευρηματική, αστεία όσο και συγκινητική παράσταση "Εγώ η Γωγώ" χειροκροτήθηκε θερμά από το Πατρινό κοινό

Κοντά στους πεντακόσιους θεατές απόλαυσαν την παράσταση «Εγώ η Γωγώ» με την αγαπητή και μπριόζα πρωταγωνίστρια Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που παίχθηκε το διήμερο 15 & 16 Δεκεμβρίου 2014 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επρόκειτο για έναν εξαιρετικό μονόλογο γραμμένο από την Ελένη Γκασούκα (Η Φουρκέτα, Ήρωες) η οποία μάλιστα υπογράφει και την σκηνοθεσία, που έθιγε πολλά πράγματα, από το άγχος της μέσης ηλικίας, την μάχη με το εγώ μας, τα αδιέξοδα ενός γάμου, τις ενοχές, την σχέση μας με τον Θεό αλλά και με τα στενά οικεία μας πρόσωπα όπως οι γονείς ή πεθερά (η ηρωίδα του έργου Γωγώ την ακούμε να λέει πως δεν μπόρεσε να αποκαλέσει ούτε μία φορά την απόμακρη πεθερά της, μαμά ή πως πεθαίνοντας οι γονείς της, δεν πήγε ποτέ να τους ανάψει το καντήλι στο νεκροταφείο) μέχρι την αγωνία για την ζωή, την μητρική αγάπη, την οικονομική και γενικότερη κοινωνική κρίση, κ.α.

Η πληθωρική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, μία ηθοποιός με αέρα στην σκηνή και πολύ καλή επαφή με τον κόσμο, μπόρεσε να ισορροπήσει στο καλογραμμένο κείμενο της Γκασούκα (ήταν και η ίδια παρούσα στην Πάτρα) βγάζοντας το κωμικοτραγικό στοιχείο της ηρωίδας της και της συνθήκης στην οποία βρίσκεται. Η Γωγώ έχει ένα τροχαίο ατύχημα και βρίσκεται ξαφνικά στον γκρεμό, κοντά σε μία παραλία, εγκλωβισμένη μέσα στα παλιοσίδερα του σμπαραλιασμένου αυτοκινήτου της. Μάταια φωνάζει για βοήθεια αν και σε μία στιγμή εμφανίζεται ένας νεαρός που δεν μιλάει και δείχνει πως θα την βοηθήσει αλλά τελικά σκοπός του είναι μόνο να της κλέψει τα λεφτά από την τσάντα. Η συγκεκριμένη σκηνή όπως κι εκεί που η Γωγώ συνομιλεί με μία κουκουβάγια, ήταν και από τις πιο ευρηματικές της παράστασης.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου λοιπόν με περιορισμένες κινήσεις επί σκηνής (παίζει μόνο με το πάνω μέρος του σώματος της) καθότι τα πόδια της ηρωίδας της είναι εγκλωβισμένα, αναμετρήθηκε με την μεσήλικη ηρωίδα της κι έβγαλε τα εσώψυχα της (η ηρωίδα της είναι στο μεταξύ χωρισμένη με τον πρώην άνδρα της να δίνει μάχη για την ζωή του στην εντατική ενός νοσοκομείου ενώ έχει κι ένα μικρούλη 10χρονο γιο που απέκτησε με εξωσωματική και τώρα ανήμπορη όπως είναι λόγω του ατυχήματος, κλαίει, ανησυχεί και φοβάται που δεν είναι κοντά στο παιδί της).

Στις παραστάσεις της Πάτρας είδαμε το γυναικείο κοινό να δίνει δυναμικό παρών ενώ και η ίδια η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενη από το θερμό χειροκρότημα που της επιφύλαξε το Πατρινό κοινό. Η συγκεκριμένη παράσταση πέρυσι παίχθηκε με επιτυχία στην Αθήνα και φέτος περιοδεύει σε επιλεγμένους χώρους και τοποθεσίες ανά την Ελλάδα. Σειρά τώρα θα έχει η Κρήτη και η Χίος.

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ερωτώμενη μετά στα παρασκήνια από το thebest.gr ανέφερε πως ήταν η 1η φορά που έπαιξε στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων και ειδικά την πρώτη βραδιά, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 αισθάνθηκε το δέος της σκηνής του ιστορικού θεάτρου, δημιουργία του Τσίλερ το 1872 αλλά και ένα φόβο που ωστόσο ξεπεράστηκε την δεύτερη βραδιά.

«Ένιωσα πολύ καλύτερα και πιο άνετα στην δεύτερη παράσταση, την Τρίτη το βράδυ. Επίσης αμέριστη ήταν η στήριξη και βοήθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή και όλων των εργαζομένων του θεάτρου στην παραγωγή μας», είπε χαρακτηριστικά στο thebest.gr η συμπαθής ηθοποιός που όλο το πανελλήνιο αγάπησε μέσα από το σήριαλ «Στο πάρα πέντε» του Γ. Καπουτζίδη, περίπου δέκα χρόνια πριν.

Τέλος η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τα βήματα της οποίας στο θέατρο ακολουθεί επαξίως και η νεαρή κόρη της (είναι αυτή τη στιγμή σπουδάστρια στην δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και η μαμά καμαρώνει γι’ αυτό) υπογράμμισε στο thebest.gr πως τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να παίξει στο Μπάντμιντον στην Αθήνα στην παράσταση «Οι Απάχηδες των Αθηνών» που μάλιστα θα σκηνοθετήσει ο σπουδαίος σκηνοθέτης μας Σπύρος Ευαγγελάτος.

*Να προσθέσουμε πως το έργο "Εγώ η Γωγώ", κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συγγραφέα Νεοελληνικού Έργου για το 2014 από το περιοδικό Αθηνόραμα και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στα Κορφιάτικα Βραβεία, αυτό της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Επίσης στα ευρήματα και έξυπνες σπόντες της παράστασης «Εγώ η Γωγώ» ξεχωρίσαμε κι αυτή που είχε αναφορά στα λεγόμενα του φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου για τη ζωή και την αγάπη.

*Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε την παράσταση την Τρίτη το βράδυ ήταν η Νατάσα Ράγιου, η Ελίζα Καλλίτση, η Έλενα Παπαδημητρίου, κ.α.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture