Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης παίζει στην μαύρη σάτιρα "Interview" και ετοιμάζει νέα συνεργασία με τον Θ. Τσαλταμπάση

Ο Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης παίζ...

Η επίκαιρη παράσταση "Interview" συνεχίζεται για 3η χρονιά στην Αθήνα

Σε εξευτελιστικές ερωτήσεις και «ανθρωποφαγικές» δοκιμασίες υποβάλλονται μία ομάδα συνεντευξιαζόμενων στην πρωτότυπη και ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση με τίτλο «Interview» που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα από την ομάδα «Εμείς».

To έργο παρουσιάζεται στην σκηνή του θεάτρου Βικτώρια στην οδό Mαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς της παράστασης είναι και ο γνωστός Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης, ο οποίος υποδύεται έναν εκ των βασικών χαρακτήρων του έργου που μπαίνει στην διαδικασία της συνέντευξης προκειμένου να βρει δουλειά. Το έργο παρουσιάζει μία σειρά παράλογων ιστοριών που έχουν να κάνουν με επαγγελματικές συνεντεύξεις.

Όπως με χιούμορ αναφέρεται, οι ήρωες του έργου, κατά μία έννοια θεωρούνται τυχεροί, διότι στις ημέρες μας είναι μάλλον πιο πιθανόν να κερδίσεις το Τζόκερ παρά να σε καλέσουν σε συνέντευξη για δουλειά!.

Άρθρο για την επίκαιρη και πρωτότυπη παράσταση στην οποία εκτός από τον Σωτήρη Δούβρη παίζουν και οι Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού και Βασίλης Τουρκομένης, είχε και η εφημερίδα Τα Νέα στο φύλλο της 16ης Δεκεμβρίου 2014.

Το «Interview» είναι μία σύγχρονη κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία του Χρήστου Θάνου.

Βοηθός Σκηνοθέτη Χρίστος Παπαμιχαήλ.

Αξίζει να τονιστεί πως το κείμενο της παράστασης δημιουργήθηκε από όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας, κατά τη διάρκεια των προβών.

Η παράσταση μάλιστα βραβεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο από την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία φωνή.

Εξευτελιστικές ερωτήσεις και δοκιμασίες, που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού.

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Αξιοσημείωτο ακόμα είναι πως η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά.

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Ο ταλαντούχος Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης, που πολλοί στην Πάτρα τον θυμούνται και από την θητεία του σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις όπως του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας Ρεφενέ, είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και το βιογραφικό του περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες και σημαντικές δουλειές στο θέατρο, την τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις «Τομ Σόγιερ», «Δωμάτιο 101», στον «Δύσκολο Άνθρωπο» που ήταν συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την Βιομηχανική, σε σκηνοθεσία του Φάνη Δίπλα και πέρυσι στο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» πλάι στον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Σωτήρης Δούβρης ετοιμάζεται αυτό το διάστημα για την επόμενη θεατρική του δουλειά όπου θα συνεργαστεί και πάλι με τον Θανάση Τσαλταμπάση. Ο ταλαντούχος μάλιστα κ. Τσαλταμπάσης θα υπογράφει και την σκηνοθεσία.

Στην τηλεόραση ο Σωτήρης Δούβρης έχει εμφανιστεί  στην ιδιαίτερα επιτυχημένη και καλογυρισμένη σειρά του Mega, «Το Νησί».

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δούβρης σε δηλώσεις του στην συνάδελφο δημοσιογράφο Ελεάνα Μαγδαληνού, «η παράσταση Interview είναι ένα έργο που φτιάξαμε με την ομάδα “Εμείς” πάνω σε μια ιδέα της Σοφίας Καψαμπέλη που είναι και μέλος της ομάδας. Το κείμενο προέκυψε κατά τη διάρκεια  των προβών, από όλα τα μέλη του θιάσου. Κεντρικό θέμα του έργου είναι η συνέντευξη που περνάνε 4 άνθρωποι για μια άγνωστη θέση εργασίας, από έναν άγνωστο εργοδότη, μιας άγνωστης πολυεθνικής εταιρείας.

Οι 4 υποψήφιοι αντιπροσωπεύουν τέσσερις κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται δραματικά από τις σημερινές συνθήκες και που βρίσκονται μέσα στην αρένα της αναζήτησης εργασίας (χειρώνακτες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανειδίκευτoι εργάτες). Η συνέντευξη ξεκινάει τυπικά, σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα. Κατά τη διάρκεια οι υποψήφιοι χαλαρώνουν και αφήνουν τις αδυναμίες τους να φανερωθούν. Η φωνή αρχίζει σιγά-σιγά να τους χειραγωγεί, υποβάλλοντας τους παράλογες ερωτήσεις και υποχρεώνοντάς τους σε εξευτελιστικές δοκιμασίες Οι υποψήφιοι είναι σε απόγνωση και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οδηγούνται έτσι σε μία λίγο “κανιβαλιστική” διαδικασία ανταγωνισμού. Όλος αυτός ο παραλογισμός, μοιραία προκαλεί  κωμικούς διαλόγους και καταστάσεις.

Αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σχεδόν όλους. Η παράσταση, μέσα από το γέλιο,  μιλάει για πράγματα σοβαρά που τα βιώνουμε καθημερινά στον εργασιακό τομέα.  Τα σχόλια που ακούμε συχνά μετά την παράσταση είναι “Μας κάνατε να γελάσουμε και ταυτόχρονα να μετανιώνουμε που γελάσαμε”.  Σε αυτή τη φράση νομίζω ότι εμπεριέχεται το βασικό συστατικό της επιτυχίας της».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture